"Jag och mina barn tycker att jag är världens bästa pappa", säger Fadde. Foto: Mama/Janne Danielsson
"Jag och mina barn tycker att jag är världens bästa pappa", säger Fadde. Foto: Mama/Janne Danielsson

"Jag vill ha fyra barn"

Publicerad
Uppdaterad
Fadde Darwich berättar i en intervju i nya Mama att han och Linda Rosing planerar fyra gemensamma barn.
- Jag och Linda är världens bästa föräldrar, säger han till Expressen.
Dessutom avslöjar den forne dörrvaktskungen att hans barn ska komma och hälsa på honom i fängelset och att han i januari släpper en bok där "sanningen om Stureplan" ska avslöjas.
Senaste numret av Mama.
Fadde Darwichs rättegångsdatum misstänks för grovt skattebrott, grovt försvårande av skattekontroll och grovt bokföringsbrott.  Rättegången är satt till 1 april. Straffet kan bli tre års fängelse. Kammaråklagare Ove Lundgren vill också belägga honom med näringsförbud:
– Enligt mina misstankar handlar det om 3,1–3,2 miljoner kronor.
I nya numret av Mama berättar Fadde Darwich öppenhjärtigt om sin syn på papparollen och hur han och Linda Rosing hanterat situationen.

Barnen visste inget

– Bara min äldste son, som har koll på tidningarna visste att jag satt häktad. Mina andra barn har jag inte berättat det för. Både jag och deras mammor ville ha det så. Vi sa åt dem att jag var på semester. Jag ville inte heller att de skulle hälsa på mig i häktet.
Du riskerar fängelse?
– Om jag bara ser till mig själv så känns det faktiskt som en befrielse att eventuellt sitta i fängelse, jag mådde väldigt bra i häktet.
– Men för mina barn är det fruktansvärt jobbigt. Jag vill inte att de ska behöva se mig i en sån situation. Ärligt talat har jag inte orkat tänka så långt ännu.
Men om du åker in?
– Ja då måste vi berätta för alla. De får komma och hälsa på mig i fängelset. I januari ger jag ut en bok där jag ska berätta sanningen om det som hänt. Mer än så får jag enligt kontrakt inte avslöja, säger Fadde till Expressen.

”Världens bästa”


Planerar du och Linda Rosing barn?
– Ja, jag har ju sagt att jag vill ha fyra barn fram över med samma mamma. Och det
är Linda jag vill ha dem med. Hon är världens bästa mamma. Det har inte framkommit i medierna. Alla skulle se och höra hur mycket hon gör för sitt barn. Hon följer till och med honom till skolan för att hjälpa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag