Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hollywoodfruns make hjärtopererad: Läskigt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Hjärtproblemen upptäcktes under ett Sverigebesök - nu har Margareta Svenssons make opererats. "Han mår bra och det är så skönt! Han är redan tillbaka som vanligt."
Foto: Thomas Engström

Efter Sverigebesöket visste Hollywoodfrun Margareta Svensson att något var fel.

I helgen tvingades maken Seth, 82, till akut hjärtoperation.

- Det var verkligen läskigt, säger hon till EXTRA.

Under december besökte hela familjen Sverige för TV3:s 25-årsjubileum. Hollywoodfrun Margareta, 44, minglade runt bland andra profiler medan maken Seth Riggs, 82, satt med dottern Samantha i knät.

Men vistelsen blev inte bara fest. Till skillnad från det bildrivna Los Angeles går man mycket i Stockholm. Margareta insåg att Seth inte mådde bra.

- Det blev uppenbart för mig att han måste kolla sitt hjärta, säger hon till Extra.

Maken gick med på att göra ett stresstest när de landade i Los Angeles och då kom chockbeskedet. Huvudartären runt hjärtat var blockerad och Seth akutopererades.

- Det var verkligen läskigt. Tänk vad lite man vet, han hade ju inga egentligen symptom, trött på kvällen men med hans fart blir de flesta trötta bara av tanken, säger hon.

Ett svårt val

Paret fick välja mellan en bypass eller så kallade stents, där man sätter in rör i kärlen runt hjärtat. Ställde in sig på det förstnämnda, men sen ändrade han sig till stents.

- USA är ett märkligt land. Allt är styrt av rädslan för att bli stämd, det var helt upp till Seth. Han fick inga råd alls, säger Margareta.

Operationen gick bra och efter några dagar fick maken komma hem.

- Han mår bra och det är så skönt! Han är redan tillbaka som vanligt, säger Hollywoodfrun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.