Hollywoodfrun Vesterlunds hämnd på Gunilla Persson

Åsa Vesterlund dyker återigen upp i TV3-succén "Svenska Hollywoodfruar" och ärkefienderna Gunilla Persson och Åsa Vesterlund möts igen.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Gunilla Persson
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Åsa Vesterlund dyker återigen upp i TV3-succén "Svenska Hollywoodfruar" och ärkefienderna Gunilla Persson och Åsa Vesterlund möts igen.

Nu avslöjar Vesterlund sanningen om bråken med Gunilla Persson och hon tror att det blir en underhållande säsong i höst.

Samtidigt hämnas hon – och skickar en rejäl känga. 

– Jag säger bara - ta fram popcornen, säger hon. 

Åsa Vesterlund, 42, är en av de mest omskrivna fruarna i TV3:s "Svenska Hollywoodfruar" och hon är känd för att säga vad hon tycker. 

Nu dyker hon återigen upp i den nya säsongen av succéprogrammet och hon tror att det kommer bli en underhållande säsong. Åsa Westerlund är inte en av årets fruar men kommer att dyka upp i en fruåterträff i slutet av säsongen. 

– Jag trodde att jag hade sett och hört allt redan, men så var det inte. Jag säger bara - ta fram popcornen, säger hon.

I tidigare säsonger har Åsa Vesterlund och Gunilla Persson varit i ständig konflikt. Ett bråk som Vesterlund menar började redan 2010 när fruarna var med i "Svenska New York-fruar". 

– Då ringde hon mig hela tiden så jag fick blocka hennes nummer. Det kunde vara om allt möjligt. Hon har sån vild fantasi den där kvinnan, säger Åsa Vesterlund.

När Hollywoodfruarna medverkade i programmet 2016 hamnade de i ett stort bråk. 

Det var efter att Persson kommenterat Vesterlunds barnlöshet som hon fick ett glas vatten kastat på sig, och Persson hävdade att det var "mordförsök".

– Jag har funderat på att polisanmäla henne så att jag få ett besöksförbud så att hon inte hoppar på mig igen, sa Gunilla Persson i avsnittet. "Attans vad pinsamt"

I maj i år åtalades Gunilla Persson misstänkt för att ha stulit ett par solglasögon från den lyxiga Chanelbutiken i Åsa Vesterlunds hemtrakter - Palm Beach, Florida. 

Gunilla har under hela händelseförloppet hävdat sin oskuld och ärendet är fortfarande inte avslutat. 

I september får Gunilla Persson besked om fallet avskrivs, eller så bestäms datum för rättegång. 

Även om Vesterlund är väldigt förtegen om vad som kommer hända i den nya säsongen passar hon på att ge en känga till Persson.

– Det stod i min morgontidning. Jag höll ju på att sätta kaffet i halsen. Det är ju mitt shoppingstråk. Det känns bara attans vad pinsamt, säger hon och fortsätter:

– Jag hade personligen dött för jag tycker det är så pinsamt. Hur lågt kan man sjunka? Snacka om dålig karma.. Sno grejer, alltså lägg av! Vad är det man säger? Att man blir bara ledsen när man åker fast, annars går det bra.  

"Svårt för falska människor"

Åsa Vesterlund berättar att hon alltid har haft lätt för att stå upp för sig själv. Hon tror att det kan bero på den trygga uppväxten på bondgården utanför Piteå.

– Jag har aldrig känt att jag behöver vara någon jag inte är, eller "spela över" som man säger i norrland. Eller att nu är jag "kändis", aldrig. Jag ser mig själv som precis vilken annan tjej som helst.

Ärlighet är en viktig egenskap för Åsa Vesterlund och det är vad hon uppskattar mest hos vänner. 

– Jag har väldigt svårt för falska människor och jag gillar inte när man inte kan stå för sina åsikter. Så länge jag känner att man står för sina åsikter är jag gladligen vän med dem. 

Gunilla Persson är inte heller en av originalfruarna i årets säsong – utan dyker också enbart upp under fruåterträffen i säsongsavslutningen. 

Expressen har sökt Gunilla Persson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.