"FANTASTISK KVÄLL." Henrik Lundqvist bjöd in till stor förlovningsfest i New York strax före jul. Blivande frun Therese misstankte inget i förväg. Foto: Axel Öberg
"FANTASTISK KVÄLL." Henrik Lundqvist bjöd in till stor förlovningsfest i New York strax före jul. Blivande frun Therese misstankte inget i förväg.  Foto: Axel Öberg

Henrik Lundqvist friade i ett hav av blommor

Publicerad
Svenska målvaktshjälten Henrik Lundqvist, 28, ska gifta sig.
Han överraskade flickvännen Therese Andersson med en enorm diamantring och en överraskningsfest.
-Det var en fantastisk kväll på alla sätt, säger hockeystjärnan.
Sedan två veckor tillbaka är New York Rangers svenska målvaktsstjärna Henrik Lundqvist förlovad.
Enligt Expressens uppgifter planerade han allt i största hemlighet – för att överraska flickvännen Therese.
–Och han lyckades. De har ju varit ihop länge men hon anade ändå ingenting, säger en vän.
Henrik ska enligt uppgift ha ringt upp Therese och bett henne att sätta på sig en klänning. Han skickade sedan en taxi som körde henne till en liten, romantiskt restaurang i New York som han abonnerat.

”Hon sa ja direkt”

Det var kvällen fyra dagar före julafton.
–Det var blommor utplacerade överallt och bara de två där i hela restaurangen, berättar Expressens källa.
Ringen som hockeystjärnan gav till sin flickvän är, enligt uppgift, en riktigt stor diamantring.
–Den är av vitt guld och helt täckt av små diamanter och med en jättediamant i mitten, säger parets vän och tillägger:
–Hon sa ja direkt när han friade. Hon blev jättelycklig.
Misstänkte inget Kvällen slutade inte där – utan bjöd på ännu fler överraskningar för den nu blivande fru Lundqvist.

Flög in vännerna

Hennes hockeyhjälte hade verkligen ansträngt sig och i hemlighet bjudit in hennes närmaste vänner – och flugit dem till New York.
–Therese hade inte misstänkt något i förväg, säger vännen.
Henrik Lundqvist, som tidigare har pekats ut som prinsessans Madeleines nya kärlek, har nu med all tydlighet visat att hans hjärta tillhör ungdomskärleken Therese.
När Expressen gratulerar honom till förlovningen svarar han:
–Tackar. Det var en fantastisk kväll på alla sett.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag