Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helena Segers sex- förbud med Zlatan

Intervju i CNN från tidigare i år.
Helena Seger berättade i Elle att det var hon som lärde Zlatan att dricka ur vinglas. Foto: TOMAS LEPRINCE / KVP / TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
”Hon tämjer lejonet i mig”, har Zlatan sagt om kärleken till Helena Seger. Foto: PAUL BUCK / EPA EPA
I sin självbiografi avslöjade Zlatan sitt smeknamn på Helena Seger: ”evil super bitch deluxe”. Foto: Stella Pictures

Zlatan beskriver sin livskamrat som tuff och taktiskt smart – privat är det är Helena Seger som har kommandot.

Enligt fotbollsstjärnan styr hon också hans prestation på spelplanen, det är strikt avhållsamhet som gäller innan matcherna.

– Jag älskar att prestera under press, det är som bränsle för mig, säger Zlatan på LA Galaxys hemsida.

Helena Seger, 48, och Zlatan Ibrahimović, 37, har varit ett par i 16 år och har två söner tillsammans. Han var bara i tjugoårsåldern när de träffades, och kämpade för att få karriären att lossna. I dag anses han vara Sveriges genom tiderna bästa fortbollspelare.

Enligt Zlatan hade framgångarna inte varit möjliga utan stödet från sambon. Han har beskrivit henne som en kvinna med tuff attityd och strategiskt sinne. I sin självbiografi avslöjade Zlatan sitt smeknamn på Helena Seger: ”evil super bitch deluxe” – och det är tydligt att hon är chef på hemmaplan.

– Utan henne kunde jag ha varit en skamfläck. Vi har varit lyckliga i många år, och fortsätter vara det. Jag skulle aldrig riskera att göra något som kunde äventyra vårt liv tillsammans, har han tidigare sagt till den brittiska dagstidningen Daily Mirror

”Min bästa vän”

Även Helena Seger har berättat om förhållandet i en tidigare intervju med franska Elle.

– Han är min bästa vän, min själsfrände, han blidkade mig, han har förändrat mitt liv, sa hon.

I Daily Mirror berättade Zlatan vidare att han har ett hett temperament, och att det bara är Helena Seger som kan tygla honom.

– Hon tämjer lejonet i mig. I upphettade stunder håller hon huvudet kallt, sa han.

I samma artikel avslöjade målskytten att det finns en speciell hemlighet bakom hans pricksäkerhet. Han och sambon har sexförbud innan sina matcher, något som har visat sig vara ett vinnande koncept. 

– Det finns en del spelare som påstår att mycket sex får dem att prestera bättre, och jag har testat det. Men för mig är ilska den bästa drivkraften, det har jag fått bevisat många gånger. Om jag är arg på något eller någon, då är jag verkligen bra, säger han.

Men att kontrollera Zlatans heta humör tycks inte vara en lätt uppgift.

Den senaste tiden har hans aggressiva beteende växlats upp. Den svenske anfallsstjärnan, numera lagkapten i LA Galaxy, väcker uppmärksamhet i USA på grund av sitt uppträdande på planen.

– Han verkar vara frustrerad över många saker, säger journalisten Kevin Baxter på Los Angeles Times.

I slutet av april firade Ibrahimovic ett matchavgörande mål genom att skrika på Real Salt Lakes motståndarback Nedum Onuoha. 

– I den 60:e minuten sa han att han skulle skada mig. Det är oacceptabelt, sa Onuoha. 

Kort efter den incidenten stängdes Zlatan av två matcher efter ett bråk med New Yorks Sean Johnson, där han tog ett strypgrepp på målvakten. 

Men efter avstängningen kom Zlatan tillbaka med förnyad kraft, och gjorde avgörande mål i flera matcher. I ett uttalande på LA Galaxys hemsida är Zlatan jublande glad över revanschen.

– Jag är van vid kritik och gillar det, jag äter det till frukost och lunch. Ju mer desto bättre. Jag älskar att prestera under press, det är som bränsle för mig, säger han.

Helena Seger ägnar mycket av sin tid åt parets många fastigheter, både att bygga och inreda. I Sverige äger de ett hus på Resarö i Vaxholm, ett annat i Åre och en 1000 kvadratmeter stor före detta kyrka på Storgatan i Stockholm – som ska ha kostat 110 miljoner kronor enligt uppgifter till Expressen.

Planerna efter spelarkarriären

Helena Seger har studerat marknadsföring, och har haft toppjobb som chef på Malaco leaf, Swedish match och Fly me. Paret har långt framskridna planer om hur livet ska se ut när Zlatans tid som fotbollspelare är över. 

– Då kommer jag börja jobba igen. Han kommer att jaga på dagarna, och på kvällen när jag kommer hem från jobbet, lagar vi mat tillsammans, sa Helena Seger i Elle.

Tre nyheter att hålla koll på i dag.