Angelina Jolie, 38 - 214 miljoner Foto: Koji SasaharaAngelina Jolie, 38 - 214 miljoner Foto: Koji Sasahara
Angelina Jolie, 38 - 214 miljoner Foto: Koji Sasahara
Jennifer Lawrence, 22 - 169 miljoner Foto: Richie Buxo / Splash NewsJennifer Lawrence, 22 - 169 miljoner Foto: Richie Buxo / Splash News
Jennifer Lawrence, 22 - 169 miljoner Foto: Richie Buxo / Splash News
Kristen Stewart, 23 - 143 miljoner Foto: Kyle RoverKristen Stewart, 23 - 143 miljoner Foto: Kyle Rover
Kristen Stewart, 23 - 143 miljoner Foto: Kyle Rover
Jennifer Aniston, 44 - 130 miljoner Foto: Splash NewsJennifer Aniston, 44 - 130 miljoner Foto: Splash News
Jennifer Aniston, 44 - 130 miljoner Foto: Splash News
Emma Stone, 24 - 104 miljoner Foto: Stella PicturesEmma Stone, 24 - 104 miljoner Foto: Stella Pictures
Emma Stone, 24 - 104 miljoner Foto: Stella Pictures

Här är kvinnorna som tjänar bäst i Hollywood

Publicerad

Hon är snygg, uppmärksammad och hyllad skådis. Dessutom har hon en årslön på 214 miljoner kronor.

Angelina Jolie, 38, är Hollywoods bäst betalda kvinna.

Pengar lär knappast vara något problem för Angelina Jolie, 38 - hon är nämligen Hollywoods bäst betalda skådespelerska.

Angelina Jolie, som är förlovad med en annan välbetald skådis, superhunken Brad Pitt, 49, ska enligt Forbes ha håvat in ca 214 miljoner kronor - bara det senaste året.

Angelina Jolie, som i våras opererade bort båda brösten för att förebygga cancer, befinner sig just nu i Japan för att göra PR för fästmannens nya storfilm, zombierullen "World war Z".

Tvåa på listan är Jennifer Lawrence, som känns igen från "Hungerspelen" och "Du gör mig galen". Jennifer Lawrence tjänade dock "bara" 169 miljoner kronor det senaste året.

 

LISTA: Så mycket har Hollywoodkvinnorna tjänat det senaste året!

 

Angelina Jolie, 38 - 214 miljoner

Var enligt Forbes Hollywoods bäst betalda skådespelerska även 2009 och 2011. Förlovad med Brad Pitt. Känd för sina roller i Lara Croft-filmerna, "Mr & Mrs Smith" och "Salt".

 

Jennifer Lawrence, 22 - 169 miljoner

Yngst på listan. Vann en Oscar för sin roll i "Du gör mig galen", där hon spelade mot Bradley Cooper. Är även känd för sin roll i Hungerspelen och som Mystique i "X-Men: First Class"

 

Kristen Stewart, 23 - 143 miljoner

Mest känd för sin roll som Bella i "Twilight"-serien. Senast såg vi Kristen Stewart i "On the road"

 

Jennifer Aniston, 44 - 130 miljoner

Slog igenom som Rachel Green i "Vänner" och har en lång karriär bakom sig. Kommer snart synas i komedin "Familjetrippen".

 

Emma Stone, 24 - 104 miljoner

Har flera stora roller bakom sig, bland annat i "Zombieland" och "Gangster Squad". Nominerades för en Golden Globe för sin roll som Olive i "Easy A"

 

Charlize Theron, 37 - 98 miljoner

Sydafrikansk skådespelerska som slog igenom på 90-talet, och medverkade i Lasse Hallströms Ciderhusreglerna. Spelade mot Noomi Rapace i "Prometheus"

 

Sandra Bullock, 49 - 91 miljoner

Slog igenom stort i actionrullen "Speed" 1994. Medverkade 2009 i kassasuccéerna "The Proposal" och "The blind side"

 

Natalie Portman, 32 - 91 miljoner

Från "Star Wars" till "Black swan". Unga Portman har en lång karriär bakom sig, och debuterade redan 1994 i thrillern "Leon". Fick en Oscar för sin roll i "Black Swan" 2010.

 

Mila Kunis, 29 - 72 miljoner

Blev världsberömd efter sin roll som Jackie i "That 70's show" och gör nu rösten till Meg i "Family Guy". Dejtar Ashton Kutcher.

 

Julia Roberts, 45 - 72 miljoner

Slog igenom i "Pretty Woman" 1990, och vann en Oscar för sin insats i "Erin Brockovich" år 2000.

 

Källa: Forbes

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag