Anton Körberg är Anki Lidéns son från ett tidigare förhållande, och alltså Aviciis halvbror. Foto: EXPRESSEN/BULLS
Anton Körberg är Anki Lidéns son från ett tidigare förhållande, och alltså Aviciis halvbror. Foto: EXPRESSEN/BULLS

Här är Aviciis okända
- men välkända familj

Publicerad

Hennes son Avicii gör supersuccé som dj över hela världen.

Själv har skådespelerskan Anki Lidén svårt att ta in sonens stjärnstatus.

- När man är pensionär snart som jag är då är det ju en helt ny värld det här, säger hon till Extra.

Förra året gjorde Avicii, eller Tim Bergling, 22, som han egentligen heter, 300 spelningar över hela världen. På kort tid har han blivit kungen över klubbmusik och varken han själv eller mamma Anki Lidén, 64, har hunnit med.

- Jag fattar absolut ingenting, säger Tim till Dagens Nyheter.

- Han satt och gjorde lite musik då för några år sedan på datorn. Han tog om och tog om och tog om, jag sa bara 'sätt på dig lurarna, jag orkar inte höra mer', säger Anki till Extra och skrattar åt minnet.

Tre gånger fullsatt

Tim Bergling, som också är halvbror med Anton Körberg, sålde i helgen ut tre konserter i Globen. På den första var trycket så högt att en läktare rasade samman och flera personer fick föras till sjukhus.

Mamma Anki minns väl när hon såg sonen spela live för första gången, på en festival i somras.

- Jag hade ju fattat lite när jag tittat på klipp från spelningar och festivaler, men det är ju en helt annan grej att vara med.

- Vi var där och ja... det var ju inte klokt.

Bor i Sverige

Tim Bergling, som fortfarande bor i Stockholm, reser över hela världen med sin musik. Nyligen avslutade han sin USA-turné "House for hunger" där han samlade in över en miljon dollar till en hjälporganisation.

- Vi tjänade inte ett öre på den turnén. Förhoppningsvis kan det sätta i gång något hos andra artister inom min genre, säger han till Dagens Nyheter.

Drivet och viljan att göra gott är något som imponerar på mamma Anki Lidén.

- Sen är han är ju duktig också. Jag gillar hans låtar jättemycket, tack och lov.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag