Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Görel Crona berättar om uppbrottet

Skådespelerskan Görel Crona berättar nu för första gången om uppbrottet från Rafael Edholm.

Skådespelerskan Görel Crona berättar nu för första gången om uppbrottet från Rafael Edholm.

- Det var en längre process än vad man tror från utsidan, det var inget som hände plötsligt, säger Crona till tidningen Tara.

Det är 25 år sedan Görel Crona, 52, blev rikskändis via tv-såpan "Varuhuset".

Vid 30 års ålder började hon längta efter barn och strax efter 40 fick hon sonen Gabriel, 13, tillsammans med skådespelaren Rafael Edholm, 45.

Men sju år senare gick paret skilda vägar och det skrevs då att fotomodellen Daga Lamy, 36, var orsaken till att förhållandet tog slut.

Sanningen var dock inte lika dramatisk, säger Görel Crona i dag.

"Ville olika"

- Vi ville olika, jag ville inåt, vända mig in mot familjen, han ville utåt vilket är ganska typiska reaktioner har jag förstått, säger hon i Tara.

1995 träffade Görel Crona den sju år yngre snyggingen Rafael Edholm. Hon var besviken på de män hon tidigare träffat och var den här gången helt inställd på att skaffa barn och bilda familj.

Snabb familjelycka

Det sa Görel också rakt ut när de träffades, två år senare var hon gravid. Familjelyckan var total och man flyttade till en villa utanför Stockholm, skaffade bil, båt och hund.

Men det gick inte hela vägen.

- Vi tyckte inte längre att samma saker var viktiga och upptäckte att vi inte ville uppfostra på samma sätt. Sen fanns det också en ålderskillnad även om jag är osäker på om det hade betydelse. Vi hamnade i alla fall i skilda rum i samma lägenhet, säger hon i Tara.

Görel, som i dag lever i en ny relation med reklammannen Henrik von Koch, 54, säger att hon inte känner sig glad över skilsmässan.

- Framförallt har jag burit på en oerhörd sorg över misslyckandet att inte kunna ge Gabriel en familj som lyckades hålla ihop, säger hon.

 

EXPRESSEN.SE RÄTTAR: I en tidigare version av denna text stod det att Görel Crona blev rikskändis i tv-serien "Tre kronor". Det stämmer inte. Skådespelerskan slog igenom i "Varuhuset".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!