Kate Middleton smygfotades topless under sin semester vid ett privat slott i Provence i Frankrike. Foto: James Whatling/Corbis
Kate Middleton smygfotades topless under sin semester vid ett privat slott i Provence i Frankrike. Foto: James Whatling/Corbis

Fotografen förvånad över dålig bevakning

Publicerad

En av fotograferna som tog bilder av Kate Middleton på slottet i Frankrike har avslöjats.

Valerie Suau var förvånad över att platsen inte var bevakad och att hon kunde se prinsparet från vägen.

Uppgifterna väcker frågor kring säkerhetsarrangemanget kring William och Kate, skriver Daily Mail.

Valerie Suau hävdar att hon inte tog några toplessbilder, utan att hennes fotografier visade hertiginnan av Cambridge med bikinitopp på sig.

– De var värdiga, säger Valerie Suau enligt Daily Mail.

Valerie Suau förväntade sig att slottet skulle vara bevakat av tungt beväpnade vakter, men enligt henne var det inga problem att ta sig till den väg varifrån bilderna är tagna.

Fotoplatsen på vägen ligger cirka 800 meter från poolen där Kate och William låg och solade och det uppges vara fri sikt.

– Hon hade fria tyglar att göra vad hon ville – att ta bilder av paret som roade sig fullt synbara från vägen, säger en kollega till Valerie Suau.

Borde vetat

Ett flertal andra personer, bland annat cyklister och gångtrafikanter, ska ha befunnit sig på platsen.

Det ska också gå att ta sig närmare slottet på en liten stig.

– Hertiginnan måste ha vetat om detta, och borde kanske ha varit mer försiktig när hon visade upp sin kropp på en sådan framträdande plats, säger kollegan.

Uppgifterna är generande för de som är ansvariga för prinsparets säkerhet och frågor väcks om vad de gjorde för att skydda kungligheterna.

Hård kritik

Valerie Suaus bilder ska ha tagits den 7 september, samma dag togs de toplessbilder som nu publicerats i bland annat den franska skallertidningen Closer och i den irländska tidningen Daily Star.

Publiceringen har kritiserats hårt och engelska tidningar har sagt att man inte kommer att publicera dem.

Saken är extra känslig för prins William vars mamma Diana dog i en bilkrock när hon jagades av fotografer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag