Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ferguson lovordas: Kan bli nästa stjärna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Rebecca Ferguson är aktuell med huvudrollen i brittiska tv-serien "The White queen" och spås en lysande framtid.
Foto: Johan Lindsten/Eps

Hon var tidigare känd för såpan "Nya tider" och som Chrissy i "Ocean ave". Nu spås Rebecca Ferguson bli nästa svenska världsstjärna.

Nyligen hade brittiska tv-serien "The White queen" - med Rebecca i en huvudroll - premiär på BBC.

- Den största tv-rollen i år, skriver Daily Mail om Rebecca.

För sex år sedan flyttade Rebecca Ferguson, 29, från Stockholm till Simrishamn där hon bland annat drev en argentinsk dansstudio.

Då hade Rebecca inte en aning om att hon var nära ett internationellt genombrott.

- Jag ville få lite ombyte och flyttade från Stockholm till Österlen i Skåne eftersom min mamma redan bodde där nere, har hon tidigare sagt i Sveriges Radio P3.

Då hade den tidigare fotomodellen, senare såpaskådisen, Rebecca Ferguson redan varit i USA ett år där hon var med i tv-såpan "Ocean ave".

Hetare än någonsin

Nu är Rebecca Ferguson hetare än någonsin.

BBC-serien "The White queen" - där hon har huvudrollen som kung Edward IV:s hustru Elizabeth Woodville - hade nyligen premiär och beskrivs av engelska tidningar som en serie för en publik som älskar "Downton Abbey".

- Hon kan bli nästa stora stjärna, skriver engelska Daily Mirror.

Just nu spelar hon in en annan storfilm.

- Rebecca är nu i Bulgarien där hon spelar in "Hercules", säger hennes agent Laura Munsterhjelm till Extra.

I den nya versionen av legenden om Hercules spelar Rebecca mot den brittiska skådespelareliten med bland andra John Hurt, Joseph Fiennes och Ian McShane.

Upptäckt av Hobert

Rebeccas internationella karriär inleddes ändå i Simrishamn. Det var där Richard Hobert hittade Rebecca och gav henne en roll i "En enkel till Antibes" där hon spelade mot Sven-Bertil Taube.

- Jag har alltid drömt om att göra någon form av kostrymdrama, säger hon till Yorkshire Post.

- Min mamma är engelska och jag växte upp med Maggie Smith och Helen Mirren och drömde om att en dag åtminstone få en liten roll i en sådan film, fortsätter hon.

Det här är Rebecca

Namn: Rebecca Louisa Ferguson Sundström. Ålder: 29 år. Född: Stockholm, flyttade senare till Simrishamn. Bakgrund: Inledde sin karriär i tv-såpan "Nya tider" (1999-2011). Kuriosa: Är på långt håll släkt med Storbritanniens prins Andrews exfru Sarah Ferguson. Aktuell: BBC-serien "The White queen" och svenska "Vi".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.