Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Farmen"-Qristina
har gått ner 28 kilo

Qristina Ribohn blev Farmen-Qristina med hela svenska folket när var med i den första säsongen av TV4:s "Farmen". Foto: Hanna Teleman
En morgon vaknade Qristina Ribohn upp och fick nog av pustandet, svetten och svårigheterna som hennes övervikt innebar. Då började hon skriva upp vad hon åt, när och varför. På 7 månader gick hon ner 28 kilo. Foto: PRIVAT
När programledaren Linda Lindorff nu reser runt i Sverige för att träffa gamla Farmen-profiler är det en rejält slimmad Qristina Riborhn hon möter. Foto: PRIVAT

28 kilo lättare på sju månader - nu stannar vågen på 70 kilo.

Här är den nya, hälsosamma "Farmen"-Qristina.

- Det är den hederliga tallriksmodellen om jag ska vara ärlig. Ingen jävla konstigheter med 5:2 eller så, utan hederlig mat ett par gånger per dag och sen frukt eller vatten i stället för att köpa en påse godis.

En morgon vaknade Qristina Ribohn upp och fick nog av pustandet, svetten och svårigheterna som hennes övervikt innebar. Då började hon skriva upp vad hon åt, när och varför.

- Jag upptäckte att jag känsloåt. Jag åt när jag var glad, jag åt när jag var ledsen. Jag gick förbi grejer och bara stoppade i mig en massa skit, säger hon.

"Inga konstigheter"

I stället började hon äta mycket grönsaker och frukt och begränsade portionerna med ris och pasta till bara en deciliter, vilket hon tycker räcker gott och väl för att bli mätt. Dessutom äter hon långsammare, tar inga extraportioner "bara för att det är gott" och undvek att äta stående.

- Det är den hederliga tallriksmodellen om jag ska vara ärlig. Ingen jävla konstigheter med 5:2 eller så, utan hederlig mat ett par gånger per dag och sen frukt eller vatten i stället för att köpa en påse godis.

Rådet: Skynda långsamt

Qristina Ribohn blev Farmen-Qristina med hela svenska folket när var med i den första säsongen av TV4:s "Farmen". När programledaren Linda Lindorff nu reser runt i Sverige för att träffa gamla Farmen-profiler är det en rejält slimmad Qristina Riborhn hon möter.

"Q såg otroligt pigg och fräsch ut - med kortklippt blont hår och en slimmad figur - håll i er nu - Qristina har gått ner 28 kilo!" , skriver Lindorff på sin blogg.

Qristina berättar att hon lyckats tappa imponerande 28 kilo på sju-åtta månader. Den långsamma viktnedgången har gjort att hennes kropp och hud har hunnit med i förändringarna.

Hennes bästa råd till alla som känner att de behöver tappa ett gäng kilon är enkelt: Skynda långsamt. Om man tar det lugnt och vänjer sig vid nya matrutiner blir belöningen att övervikten fortsätter hålla sig borta.

- Det händer saker med ens kropp när man kommer upp över 55 och då ska man vara schyst mot sig själv. Är det så att man ska förändra något så ska man ta det lugnt, det är inte bra med 5:2 eller LCHF i vår ålder.

"Jag går inte och småduttar"

Enligt Qristina finns det inget som är förbjudet att äta, utan det handlar om hur ofta du äter det.

- Ibland köper jag så mycket godis så jag spyr och då vill man inte ha godis på länge. Jag går inte och småduttar. Jag äter allt jag vill men jag tar det lugnt, säger hon och skrattar.

När det kommer till julens alla läckra prövningar unnar hon sig lite av varje.

- Jag tar en pepparkaka och bryter den i två bitar och så pysslar jag med den för det handlar om det. Jag slukar den inte bara utan att veta vad jag stoppar i munnen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!