Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjen Wahlgrens uppbrott – orden om kärlekskrascherna

Pernilla Wahlgren med exet Joakim Lennerholm.
Foto: SUVAD MRKONJIC / EXPRESSEN SUVAD MRKONJIC
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso.
Foto: MAGNUS RAGNVID / MAGNUS RAGNVID / KANAL 5
Jessica Wahlgren och Linus Wahlgren när de gifte sig 2007.
Foto: SUVAD MRKONJIC / EXPRESSEN SUVAD MRKONJIC
Niclas Wahlgren hittade kärleken – men det blev en kort romans.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Julia Friberg hade en relation med Niclas Wahlgren.
Linnea Widmark och Benjamin Ingrosso under ”Melodifestivalen 2018”.
Foto: SVEN LINDWALL
Linus Wahlgren.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: SVEN LINDWALL
1 / 9

En kärleksförbannelse har slagit ner över familjen Wahlgren. 

Familjemedlemmarnas förhållanden har tagit slut – en efter en. 

– Ingen separation är kul, det är klart att vi tjafsade, bråkade och sa mycket dumma grejer. Jag ska inte sitta och säga att det var enkelt, sa Linus Wahlgren nyligen om skilsmässan från Jessica Wahlgren. 

Det går så där rent kärleksmässigt för familjen Wahlgren just nu. Familjemedlemmarnas förhållanden har tagit slut – en efter en. 

Allting började med mamma Pernilla Wahlgren, 51. För ungefär 10 år sedan gick hon skilda vägar med Joachim Lennholm, 46. Uppbrottet har hon beskrivit som att det kändes som ”ett jävla misslyckande”. 

– Och även om man sitter här och tänker fan, mitt liv är piss och helvete och varför blev det så här? Ja, det är bara att kavla upp ärmarna och ta tag i det. Man måste ju. Hade jag inte haft barn så hade jag kunnat ligga i fosterställning hela dagarna och bara grina, men det funkar ju inte så, sa hon då till tidningen Mama. 

Sedan uppbrottet har Pernilla Wahlgren levt singelliv. Hon har gett dejtingappen Tinder ett försök – men det fick ett abrupt slut eftersom att det inte var någonting för henne.

Men artisten har inte stängt dörren helt för kärlek.  

– Om det skulle hända så hoppas jag att det sker under någon middag eller resa. Jag vill att det händer spontant och inte uppstyrt. Nätdejting är fantastiskt för jättemånga, men inte för mig, har Pernilla Wahlgren tidigare sagt. 

Hon fortsatte: 

– Jag mår så himla bra i mig själv just nu, så jag har inget behov av att träffa någon.

Men det är inte bara ”Piccadilly Circus”-stjärnan som har levt utan partner en längre tid. 


Linus Wahlgren om skilsmässan

Även brorsan Linus Wahlgren, 42, har varit singel i några år. 2012 lämnade han och exfrun Jessica Wahlgren, 44, in en ansökan om skilsmässa och i och med det var kärlekssagan över.

– Ingen separation är kul, det är klart att vi tjafsade, bråkade och sa mycket dumma grejer. Jag ska inte sitta och säga att det var enkelt, sa han nyligen till Expressen. 

Men skilsmässan ser han inte som ett misslyckande. 

– Vi kämpade länge, vi försökte och gav inte upp i första taget. Jag tycker vi gjorde vårt absolut bästa för att få det att fungera. Fast till slut kände vi att vi kommer att få det bättre om vi är kompisar. Så nej, jag känner inte att det var ett misslyckande – och vi har en kanonrelation i dag, sa han 2016 till Expressen Hälsoliv. 

För flera andra av Wahlgrenfamiljen har slutet av 2018 och början av 2019 varit tungt. Niclas Wahlgren berättade glatt i december att han hade hittat kärleken i Julia Friberg, 39, – efter skilsmässan från Laila Bagge, 46. Men kärleken fick ett abrupt slut en månad senare. 

– Jag är singel. Hur, varför och när är inte intressant att prata om tycker jag, för det var inget långvarigt, sa han i januari och fortsatte:

– Jag är singel och jag mår skitbra.Bara någon vecka efter Niclas Wahlgrens uppbrott kom nästa – Bianca Ingrosso, 24, och Philippe Philippe Cohen, 24, gick skilda vägar. 

– Jag är singel sedan några veckor, sa Bianca Ingrosso då. 

Ingrosso har tidigare varit öppen med att paret har bråkat en hel del. Förra sommaren blev de sambor efter att ha haft ett långdistansförhållande i fyra år – men det fungerade inget vidare och Philippe Cohen flyttade ut.

– Jag kan väl säga att jag och Phillipe har haft det väldigt tufft. Ena veckan är det han, andra veckan är det jag, båda är väldigt envisa. Jag hoppas ju att det blir bättre, berättade hon då i sin podcast ”Alice & Bianca”. 

Sedan dess har Bianca Ingrosso varit öppen med att hon är hjärtekrossad och att det var Philippe som ville att förhållandet skulle ta slut. 

– Det finns inga bra sätt att göra slut på. Oavsett hur, vad som har hänt och varför så gör det ont. Speciellt när man själv blir lämnad, har hon sagt i ”Wahlgrens värld”. 

Biancas nya kärlek

Nyligen kom dock en vändning – i en vlogg berättar Bianca Ingrosso att hon återigen har hittat kärleken. 

– Jag träffar en människa nu som jag inte är redo att ha på kamera. 

– I kväll ska vi hem till mamma på middag, och den här killen ska ju med då. 

Någon som också är nybliven singel är Benjamin Ingrosso, 21. Efter sitt senaste låtsläpp som handlade om just ett uppbrott, stod det klart att han och kärleken Linnea Widmark, 22, har valt att göra slut. 

Ger den nya låten ett svar på den senaste tidens frågor om ett uppbrott i din relation?

– Ja, det kan man säga, sa han då. 

Några som däremot har lite mer tur i kärlek är Christina Schollin, 81, och Hans Wahlgren, 81. De har varit gifta i över 55 år och kärleken gror än. 

– Det är en ynnest att få leva så länge ihop med någon, har Christina Schollin sagt om sin make och hon fortsatte: 

– Vi båda har trott på varandra sen dag ett. Vi bestämde oss direkt för att vi skulle gifta oss och leva resten av livet tillsammans.  


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.