Eva Dahlgren. Foto: Christian Örnberg
Eva Dahlgren. Foto: Christian Örnberg

Eva Dahlgren: "Jag har ett behov att vara omtyckt"

Publicerad
Uppdaterad
Sångerskan Eva Dahlgren, 50, just nu aktuell med sin monologföreställning "Ingen är som jag", är Sveriges mest prisbelönta artist.
Men inte ens en sådan vågar alltid vara sig själv.
- Eftersom jag har ett behov av att vara omtyckt har jag också provat på olika sätt att vara, säger hon. Jag har haft många samtal med mig själv för att komma underfund med vad jag vill, säger hon till Damernas värld.

"En ständig match"

Ingen lätt sak men värt det tycker Eva för att det är skönare att bli hatad eller älskad för den man är.
- Det är en ständig brottningsmatch, haha, särskilt som det ligger så djupt i mitt yrke att behaga. Men ju äldre jag blir, desto bättre blir jag på att hålla balansen.
Eva vet hur det är att vara utan pengar och tycker det bästa med att tjäna mycket är att hon har råd att skriva till hon är färdig.
- Det har total betydelse för min konstnärliga frihet. Jag lägger inte pengar på hög utan unnar mig att njuta, men jag är ingen slarvig typ.
Motgångar har hon ett eget sätt att bearbeta:
- Jag badar mig igenom dem i heta badkar. Och så går jag långa promenader och är väldigt sur.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag