Foto: Andrew Medichyini
 Foto: Andrew Medichyini

Eminem nära att dö av droger

Publicerad
Uppdaterad
Snart kommer Eminems nya album "Recovery" ut i skivdiskarna. Men titeln på skivan är mer än en titel. Det handlar om rapparens kamp mot sitt missbruk som höll på att ta livet av honom.
Helt öppet berättade Eminem i den amerikanska tv-kanalen CBS program, Showbiz Tonight, om hur han för något år sedan tog en överdos.
- Jag var bara någon timme från döden, säger han.
Men det svåraste med hans drogmissbruk var ändå att erkänna för sig själv att han hade problem.
- I hiphopvärlden där jag lever, kan det uppfattas som svaghet att erkänna något sådant. Och det sista man vill göra, i hiphopvärlden, är att erkänna att man är svag, berättar Eminem.

"Hade dött"

Rapparen beskrev också kampen som nu lett fram till att han är drogfri.
- Om jag inte hade erkänt för mig själv att jag verkligen var svag med det här med drogerna, så hade jag dött.
Trots de egna erfarenheterna så är han inte säker på att han kan råda andra artister till att avstå från att ta droger.
- Det är en svår fråga. Jag vet inte hur man gör för att undvika det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag