Emilio Ingrosso talar ut om dödshoten mot Pernilla Wahlgren

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Emilio Ingrosso beskriver relationen med exfrun Pernilla Wahlgren som "ganska dålig".
Foto: Roger Vikström

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso hade en av Sveriges mest uppmärksammade kändisrelationer som slutade med att han dömdes för olaga hot. 

För tidningen S berättar krögaren nu exklusivt om sitt nya liv och hoten mot exfrun, som han i dag ångrar. 

- Jag ångrar verkligen att situationen blev som den blev, berättar Emilio.

Magasinet S, som i morgon kommer med sitt nya nummer i butik, har gjort en exklusiv intervju med Emilio Ingrosso.

 För första gången berättar han nu fullt ut om det stormiga äktenskapet, som slutade med att han 2006 dömdes för olaga hot mot Pernilla Wahlgren.

 - Absolut, jag hotade henne till döden. Men jag reagerade på någonting. Jag har aldrig suttit inne, aldrig slagit en kvinna, aldrig hotat någon. Sen plötslig hotar jag mamman till mina barn, säger han till Magasinet S.

Menade inte vad han sa

 Han säger i dag att han inte menade det han sa i hoten.

 - Nej, det gjorde jag inte. Det var en frustration. Jag tappade besinningen, var borta i huvudet och kände att jag var i en situation jag inte kunde hantera och att jag behövde hjälp. Jag behövde någon som tog tag i mig och stoppade mig. Jag hade mardrömmar och vaknade kallsvettig. Det kan jag fortfarande göra, trots att jag nu har ett drömliv som jag inte skulle vilja byta bort, säger han i intervjun.

 Pernilla Wahlgren har just avslutat sitt åtagande i TV4:s "Dansfeber", där hon har varit en av de mest kända profilerna. I våras var hon med i Melodifestivalen, och i jul uppträder hon på en rad olika galor.

 Emilio Ingrosso har i dag startat ett nytt liv som framgångsrik krögare på Mallorca, men relationen med Pernilla Wahlgren är inte bra, vilket han sörjer.

Vad har du för relation till Pernilla i dag?

 - Ganska dålig. Jag ångrar verkligen att situationen blev som den blev, det var så klart ingenting jag ville. Jag önskar att vi var vänner och hade en bra dialog. Helst skulle jag velat att jag aldrig hotat henne på det sätt jag gjorde.

500 000 kr i skulder

 I dag har Emilio Ingrosso drygt 500 000 kronor i skulder i Sverige, men menar att han numera har koll på ekonomin.

 - Ja, det har jag. Och jag kommer att göra rätt för mig i Sverige en vacker dag, jag vill sanera mina skulder. Men det är ingenting som jag går och tänker på varje dag. Jag måste äta först innan jag kan göra upp med Sverige.

Pernilla Wahlgren var gift med Emilio Ingrosso mellan 1993 och 1996. De har tre barn tillsammans.Foto: Sven LindwallNär Expressen pratar med Emilio Ingrosso på telefon från Spanien, berättar han vidare om den turbulenta tiden som slutade i en dom, efter att han själv hade erkänt.

 - Jag har läst intervjun, och det var jag själv som ville att det skulle vara rena raka svar.

 - Anledningen till varför hoten kom upp var att det totalt brann  i huvudet på mig, säger han.

 Expressen har sökt Pernilla Wahlgren, även via en rad personer  i hennes närhet. Hon har dock valt att inte återkomma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.