Efva Attling och Eva Dahlgren. Foto: Suvad Mrkonjic
Efva Attling och Eva Dahlgren.  Foto: Suvad Mrkonjic

Efva Attling om äktenskapet med Eva Dahlgren: "Bästa sexet jag haft"

Publicerad
Uppdaterad
Efva Attling och Eva Dahlgren har varit gifta i 17 år.
Nu berättar Efva om parets bröllop i Las Vegas.
- Jag lurade henne, säger Efva till Afterellen.com.
Efva Attling och Eva Dahlgren blev ett par, efter att ha varit vänner i flera år. Och 1996 ingick de partnerskap. Nu berättar Efva Attling öppenhjärtigt för sajten Afterellen om sitt förhållande med den kända sångerskan. Smyckedesignern säger att de var vänner länge innan några romantiska känslor växte fram.
- När du har känt någon så länge och plötsligt tänker "Wow, jag är redo, jag tror att jag är kär". Det är fantastiskt, och ja livet är underbart, säger Efva och fortsätter:
Jag såg henne aldrig som ett sexobjekt, men plötsligt gjorde jag det. Bästa sexet jag
någonsin haft.

"Större planer"

Nu har de varit gifta i 16 år. Efter att de ingick partnerskap 1996 åkte de på en kärleksresa till Las Vegas. Där överraskade Efva sin brud.
- Jag sa att vi skulle till en bar, men egentligen hade jag mycket större planer, säger hon.
Efva hade träffat en lesbisk taxiförare, som flytt från Etiopien på grund av sin sexualitet, som körde dem till ett kapell i Las Vegas. Och när de stod utanför sa Efva till Eva: " Vi ska gifta oss här."
Efter ceremonin bad hon taxichauffören att stanna kvar och fira med dem.
- Och det var antagligen en av de bästa kvällarna för henne också, säger Efva.

"Förebilder"

Hon säger också att hon tror att det är lättare att komma ut som lesbisk, både för en själv och ens barn, om man är känd.
- Eftersom vi gör exempel av oss själva och gör det enklare för andra människor genom att vara förebilder, säger Efva.
Och vad är hennes bästa råd till nygifta par?
- Jag säger respekt, en massa humor, att kunna glömma och förlåta. Och kanske mest av allt att man kommer ihåg att kärlek överkommer allt. Det är jag säker på.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag