Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter 14 år:  Paradis och Depp separerar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Johnny Depp och Vanessa Paradis har bestämt sig för att avsluta sitt förhållande, bekräftade skådespelarens talesperson i ett uttalande på tisdagen.
Foto: Terry Schmitt

De var tillsammans i 14 år.

Men nu går Johnny Depp och Vanessa Paradis skilda vägar.

"De har gemensamt bestämt sig för att separera", säger skådespelarens talesperson i ett uttalande.

Det har länge funnits rykten om ett uppbrott, men först nu är det officiellt:

Johnny Depp, 49, och Vanessa Paradis, 39, går skilda vägar.

Skådespelarens talesperson bekräftar separationen för Entertainment Tonight.

"Johnny Depp och Vanessa Paradis har gemensamt bestämt sig för att separera. Var vänlig att respektera deras privatliv, och mer viktigt, deras barns privatliv", går det att läsa i ett uttalande.

"Så sorgligt"

Enligt People.com är en bidragande orsak till separationen att paret flyttade till Los Angeles från Frankrike. I USA ska de efter ett tag ha börjat leva separata liv samtidigt som förhållande blev sämre och sämre. En uppgiftslämnare har sagt:

- Det är så sorgligt.

Johnny Depp och Vanessa Paradis har två barn tillsammans: Lily Rose, 13, och Jack, 9.

Skådespelerskan och sångerskan träffades 1998, och romansen började när den världsberömda Depp såg Vanessa Paradis sitta med ett antal vänner på en bar i Paris. Depp bjöd, via en vän, över Paradis till sitt bord, och de pratade i två timmar.

Resten är kärlekshistoria.

"Gett mig allt"

Paret hade länge sin bas i södra Frankrike. För ett tag sedan berättade Johnny Depp för det franska magasinet VSD vad livet i landet tillsammans med Paradis och deras två barn har betytt för honom.

- Det har gett mig allt. En fantastisk familj och även en balans som jag saknar enormt mycket, sa Depp enligt People.com.

Johnny Depp och Vanessa Paradis pratade sällan offentligt om sitt förhållande eller om varandra. Paradis gjorde ett undantag 2010, när hon berättade för Marie Claire:

- Jag kan göra en oändlig lista med allt som jag beundrar hos honom. Vi förstår att om vi vill att vårt förhållande ska fungera och fortsätta, så måste vi ge varandra utrymme och lita på varandra.

"Klara mig utan"

I en annan intervju förklarade Vanessa Paradis enligt People.com varför hon och skådespelaren aldrig gifte sig.

- Jag älskar det romantiska med "vi gifter oss", men samtidigt, när du har det så perfekt... jag menar, jag är mer gift än vad någon kan bli - vi har två barn.

- Kanske gifter vi oss en dag, men det är verkligen något som jag kan klara mig utan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.