Doreen Månsson om att bli mamma igen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
BLIVIT MAMMA - IGEN. Hemma hos Doreen Månsson råder en familjär stämning. När EXTRA kommer på besök är Doreens äldsta dotter, tillika förste barnvakt, Hayat, på besök från Uppsala.
Foto: Ylwa Yngvesson

Att bli mamma vid 18 respektive 38 år är två helt olika saker. "Ung och bortskämd"-programledaren Doreen Månsson har provat på båda.

För fyra månader sedan föddes lilla Amina.

- Jag känner mig som en rookie, säger hon när Extra träffar henne i villan i Sollentuna.

För knappt tre år sedan blev Doreen kär på jobbet - i reklamfilmsregissören Henrik Hallgren, 36.

Nu har de köpt hus, renoverat, och välkomnat lilla Amina till världen.

När Extra besöker trebarnsmamman Doreen Månsson, 38, i den söta 20-tals-villan i Sollentuna norr om Stockholm tar hon emot med ett stort leende, men säger att hon är lite trött.

- Jag gick ju upp så sjukt mycket i vikt under graviditeten och jag väger fortfarande 25 kilo mer än vad jag brukar - det är så himla tungt!

- Jag kan vakna på morgonen och ha ont i fotsulorna och det är för att jag har gått, det är helt absurt, förklarar hon.

Svår graviditet

Hon har en jobbig period bakom sig. Viktökningen berodde på att hon samlade på sig vätska i kroppen vilket i sin tur ledde till att hon fick åka akut till sjukhus på grund av en förhöjd risk för blodpropp. Att hon dessutom har sprutfobi ledde till att hon fick gå i terapi.

- De två tidigare gångerna så gick jag upp tio kilo, mådde riktigt illa och hade en jättejobbig förlossning. Men det var ju ingenting jämfört med det här! Det var det värsta jag har varit med om, säger hon uppriktigt.

Att bli mamma som 18-åring och senare som 38-åring skiljer sig givetvis åt en hel del. När äldsta dottern Hayat kom till världen var Doreen student, nu är hon en etablerad programledare och producent.

- Att vara mamma, det känns lite nytt nu, jag känner mig som en rookie. Och alla råd och rön från höger och vänster som kommer nu!

- Jag har alltid tänkt när mina kompisar har fått barn att "hallå, ta det lugnt". Men nu, jag är ju som ett nervvrak. Jag tjatar på allt. Det är alltid nya rön liksom.

Nytt projekt

Just nu är hon mammaledig men så fort livet som småbarnsförälder tillåter så försöker hon jobba med sitt kommande drömprojekt: en dramaserie som hon skissar på tillsammans med sambon Henrik.

- Det var när jag jobbade med "Dilemman" som jag träffade min kille Henrik. Och nu kan vi jobba tillsammans redan på manusstadiet, det känns jättekul.

Innan Doreen gick på föräldraledighet syntes hon i tv-rutan som programledare för "Ung och bortskämd". Ett program som lockade runt 700 000 tittare varje vecka. Under programmets gång lärde hon känna både de medverkande ungdomarna och deras föräldrar.

- Då lärde jag mig att det finns alltid en anledning bakom, hos de här föräldrarna. Det är inte bara att man är en floppig, passiv förälder.

- Och nu när man själv har en sladdis så fattar man ju att det kommer gå utför.

Doreen Månsson

Ålder: 38 år.

Bor: Sollentuna utanför Stock­holm.

Familj: Sambon Henrik Hallgren, 36, reklamfilmsregissör. Döttrarna Hayat, 21, Yasmine, 16, och Amina, fyra månader.

Gör: Programledare, tv- producent och föreläsare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.