Dominikas uppgörelse med maken Anders Borg

Dominika Peczynski: Det är det bästa med Anders Borg
Dominika Peczynskis och Anders Borgs bröllop för ett år sen fick stor uppmärksamhet.
Foto: OLLE SPORRONG
Anders Borg och Dominika Peczynski delar en lyxvåning på Östermalm.
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Dominika Peczynski.
Foto: /IBL / /IBL
Dominika Peczynski.
Foto: GUNNAR ASK / ALL OVER PRESS/ALL OVER PRESS GUNNAR ASK FOTOGRAF

Ett oväntat par och en framgångsrik kärlekssaga – bokaktuella Anders Borg, 51, och tv-aktuella Dominika Peczynski, 49, firar ett år som gifta.

Nu berättar makarna om varför bröllopet var ett stort steg att ta, och hur pengarna skyddas i ett hårt reglerat äktenskapsförord.

– Vi har gjort upp vad som händer om något blir annorlunda i framtiden, säger Anders Borg i en intervju med Expressen Söndag.

Tidigare finansministern Anders Borg och Dominika Peczynski, entreprenör och artist, överraskade de flesta med sin relation när den blev känd 2015.

Då hade Anders Borg lämnat en över 30 år lång relation med ex-frun Susanna Ölander Borg, 53, som han har tre barn med – Ludvig, 22, Hanna, 18, och Sarah, 18.

I dag delar Anders Borg och Dominika Peczynski en exklusiv sjurumslägenhet på Östermalm i Stockholm. Förutom Anders barn så hör också Dominikas dotter Hannah, 19, och son Harry, 8, till familjen.

I Expressen Söndag säger Anders Borg om samspelet i bonusfamiljen:

– Jag tror att det är viktigt att barnen har egna rum som de kan dra sig tillbaka till. Det underlättar åtminstone litegrann så att de oftare vill komma och vara med oss.

– Jag tycker att det funkar ganska bra. Det är inte så att vi har fasta tider, att nu måste alla sitta vid matbordet exakt den här tiden och alla ska äta samma sak. Vi försöker inte ens, för det skulle inte gå att genomföra, säger Dominika.

”Gjort upp i testamenten”

Våningen äger makarna till lika delar var, och de har reglerat allt i ett äktenskapsförord.

– Vi ansvarar för våra egna lån. Sedan har vi gjort upp i testamenten vad som händer om något blir annorlunda i framtiden. Vi har särkullsbarn i båda fallen, och för barnens skull vill vi ha det där reglerat, berättar Anders.

För Borg är symbolvärdet i äktenskapet viktigt, och det håller hustrun med om.

– Jag tycker att det är den naturliga formen. Det tycker jag ändå är en markering att man tänker att det ska vara så långvarigt och stabilt som det bara går, säger Anders.

Dominika: ”Ett stort steg för mig”

– För mig är det jättestort. Jag har varit vagabond hela mitt liv och aldrig ens varit sambo på papperet med någon, även om jag har bott ihop med barnens pappor har de samtidigt haft sina egna lägenheter. Det är stora steg för mig, bra steg. Det är roligt att säga ”min man”, men annars jag tycker att det känns ungefär likadant om jag ska vara ärlig. Med det sagt tycker jag det var jätteroligt att ha ett bröllop, säger Dominika.

Ander Borg är aktuell med självbiografi ”Finansministern”, där han tar med läsarna bakom kulisserna på det politiska maktspelet under finanskrisen. Att boken kom till är Dominikas förtjänst.

– Jag sa att han måste skriva den. Anders har ett unikt perspektiv, säger Dominika.

Anders Borg om kärleken till Dominika Peczynski: ”Väldigt viktig”

Anders Borg om kärleken till Dominika Peczynski: ”Väldigt viktig”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.