Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dilba: "Jag blev helt chockad när jag läste boken"

Dilba Demirbag och Martin Svensson.Foto: Robban Andersson
När det tog slut mellan Dilba och Martin Svensson skrev han en mindre smickrande bok om deras relation. För första gången kommenterar hon den.
- Det var så himla spekulativt och dumt, säger Dilba.
De träffades på en fest 1998 och blev ett av pop-Sveriges lyckligaste par. Martin Svensson, 32, var en ung kille från Varberg som spelade lättpop och Dilba Demirbag, 39, en sju år äldre kurdisk soulsångerska.
Ett år efter att de flyttat ihop friade han och sommaren 2000 gifte de sig.
Men tre år senare bestämde de sig för att skiljas. År 2007 så gav Martin ut boken "Hej mitt namn var Elton Persson". I centrum står en ung popartist som är gift med en framgångsrik skivartist. Han äter sobril och dricker sprit och är medveten om att hans äktenskap inte är lyckligt. Hon framstår i boken som en kall och beräknande person.

Tävlar i Melodifestivalen

Dilba har aldrig velat kommentera boken men säger nu till Situation Stockholm:
- Jag blev helt chockad. När jag läst boken insåg jag att det var jag och mina vänner som fanns med. Det var så spekulativt och dumt.
Den 5 februari uppträder Dilba i Melodifestivalens deltävling i Luleå.
- Om man har en sådan bakgrund som jag har finns det en del som vill vara som alla andra. Något mer vanligt än Melodifestivalen finns väl inte?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.