Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Danny Saucedo och Molly Sandén nykära

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Danny Saucedo och Molly Sandén har hållit kärleken hemlig - nu berättar de för Expressens David Lillemägi: "Vi är ett par, och väldigt nykära."
Foto: Sven Lindwall

Danny Saucedo och Molly Sandén är ett par, kan Expressen berätta.

Artisterna lärde känna varandra på scenen under Julgalan 2012 - och kärleken slog till i januari.

- Vi är ett par, och väldigt nykära, säger Danny Saucedo.

- Jag är väldigt lycklig, säger Molly Sandén.

De är två av Sveriges största artister. Danny Saucedo, 26, ses just nu av drygt tre miljoner tittare varje lördag som programledare i Melodifestivalen och Molly Sandén, 20, jobbar på nytt album efter succén i samma tävling förra året. Men samtidigt som karriärerna ångar på har de burit på en hemlighet: De är ett par sedan cirka en månad.

Känslorna växte sig starka

Paret fann varandra på scenen under Julgalan, och i januari växte känslorna sig starka.

- Det är självklart underbart att vara nykär, säger Molly Sandén i en exklusiv intervju tillsammans med Danny Saucedo.

- Vi gick från vänner till kära i januari, båda har jobbat väldigt mycket sedan dess och det är inte lätt att få ihop det. Särskilt inte när man smyger med det, säger Danny.

De har känt varandra ytligt genom åren, men fick under Julgalan möjlighet att lära känna varandra närmare.

- Jag har alltid gillat Danny, han är en väldigt fin kille med stort hjärta. Han får mig att skratta som en tolvåring. Jag blir glad av att vara med Danny, säger Molly.

- Jag märkte fort på Molly att hon var mer än bara en snygg och talangfull tjej, det finns ett djup. Man ser det nästan i hennes ögon. När vi fick umgås under Julgalan insåg jag hur klok och smart hon är. En pangbrud, säger Danny.

"Det känns bara rätt"

I hemlighållandet och det hårda arbetet har känslorna fortsatt växa.

- Det är ju då man märker hur mycket man känner, man offrar massor för att få vara tillsammans. Det har gått väldigt snabbt, men det känns som att vi umgåtts längre än vi gjort. Det är som att jag alltid känt Danny. Man har kastats in i kärlek, det känns bara rätt, säger Molly.

Samtidigt har de båda relativt nyligen brutit upp från tidigare förhållanden. Danny bröt upp från flickvännen Janna Gränesjö 2012 - efter cirka nio års förhållande.

- Det var ett gemensamt beslut och jag ville inte basunera ut det. Många vet inte om det, och därför är det också viktigt att berätta detta nu, säger Danny.

"Vill vara kära i fred"

Molly Sandén och Eric Saade gjorde slut i januari 2012.

- Våra ex vet om detta, men vi vill inte att andra ska diskutera och dra slutsatser som inte stämmer, säger Molly.

Samtidigt är de noga med att påpeka att uppmärksamheten är något de helst undvikit.

- Jag är väldigt lycklig över det här och vill kunna vara det. Jag har aldrig velat fläka ut mitt privatliv, och kommer inte göra det nu heller, säger Molly Sandén.

Danny Saucedo:

- Vi är offentliga och för att få stopp på spekulationer och folk som undrar så släpper vi det här nu. Vi tycker egentligen att det är märkligt men väljer ändå att göra det.

Paret tar en dag i taget.

- Vi vill vara kära i fred, och tar det här som det kommer, säger Danny Saucedo.

Kärleksparet

Molly Sandén

Ålder: 20
Bor: Stockholm
Bakgrund: Skolad i Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm. Slog dock igenom långt tidigare - som trea i Junior Eurovision Song Contest 2006 med låten "Det finaste någon kan få".

Sandén deltog i Melodifestivalen 2009 och 2012, där hennes "Why am I crying" blev en hit. Hon har sammanlagt släppt två album och tio singlar och jobbar nu på ny platta.


Danny Saucedo 

Ålder: 26

Bor: Stockholm

Bakgrund: Slog igenom i "Idol" 2006 efter att ha gått Adolf Fredriks musikklasser. Har sedan dess byggt upp en framgångsrik karriär som soloartist med tre släppta album och elva singlar som toppat listorna. Bland hitsen finns "Tokyo", "Play It for the Girls" och "Radio".

Har också släppt tre album och åtta singlar som medlem i gruppen EMD, varav ett album och fyra singlar har toppat listor. Har deltagit i Melodifestivalen tre gånger, slutade bland annat tvåa 2012.

Aktuell: Leder i år programmet med Gina Dirawi

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.