Daniel Westling är stålmannen

Publicerad
Uppdaterad
Jag har länge misstänkt det.
Daniel Westling är Stålmannen.
Det är bara att titta på honom - karln är på pricken lik Clark Kent.
Nu har det fullständigt spårat, tänker ni.
Nej, jag ska förklara varför jag tror att Daniel Westling är det närmaste vi kan komma Stålmannen i Sverige.
Daniel Westling fick för ett tag sedan en ny njure av sin pappa.
Daniel var så pass illa däran att han var tvungen att få en njure transplanterad – annars fanns det risk för hans liv.
Under en lång och komplicerad operation på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge fick han sin njure.
En vanlig person hade efter det här legat till sängs i åtminstone en vecka. Inte vår Clark Kent.
Daniel Westling var redan dagen efter uppe och gick i sjukhuskorridorerna. Mina små spioner rapporterar att sjuksköterskorna till och med fick be honom att ta det lugnt.

"Skrev ut sig från sjukhuset efter en vecka"

Meningen var att Daniel skulle stanna på sjukhuset i minst 14 dagar. Men det örat ville inte vår Clark Kent lyssna på.
När det inte ens hade gått en vecka så skrev Daniel ut sig från sjukhuset.
Officiellt hette det att han hade permission i hemmet. Strax efter sex på kvällen gick han själv ut till den väntande Säpo-bilen.
Hemma på Drottningholms slott väntade en lycklig Victoria. Hon var, precis som alla andra, helt tagen av att Daniel hade återhämtat sig så snabbt.
Så vad gjorde då Daniel under sin första dag hemma på slottet? Tog det lugnt i sängen och återhämtade krafter efter att ha fått ett nytt organ inopererat?
Nej. Nej. Nej.
Vår Clark Kent beslutade sig för att ta en träningsrunda. Killen gav sig ut i motionsspåret – en vecka efter att ha fått en ny njure.
Vad hände dagen efter? Jo, då beslutade sig vår Clark Kent för att ta en cykelrunda. I över en timme var han och Victoria ute på vägarna runt Drottningholms vackra slott.
Hon sprang.
Han cyklade.
Vad hände efter detta? Gissa?
Clark gick på gymmet.
Nej, jag ljuger inte. En sen kväll var han på gymmet och tränade.
Han måste bara vara Stålmannen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag