Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Claudia Gallis pappa var försvunnen i åtta år

Claudia Gallis pappa försvann ur hennes liv när hon var 18. Åtta år senare var han plötsligt tillbaka. Foto: Olle Sporrong
När skådespelerskan Claudia Galli var 18 år försvann pappan ur hennes liv. Åtta år senare - mitt under en föreställning - kom ett första livstecken.
För Extra berättar hon i dag om det omtumlande mötet med pappan.

FAKTA

CLAUDIA GALLI


ÅLDER: 32 år.
YRKE: Skådespelare och komiker. Utbildad hundpsykolog och stuntman. Och äger ett eget témärke.
BOR: Hus på Lidingö.
KARRIÄR: TV-serien "Skilda världar" på TV4, ICA-reklamen, "Playa del Sol i SVT, TV-serien "Svensson, Svensson", "Parlamentet" TV4 mm. Programledare för "Morgonpasset" i Sveriges Radio P3 och har även medverkat i TV4:s humorprogram "Cirkus Möller".
Våren 2010 fick Claudia hoppa in i "Let¿s dance" på TV4 efter att bonden Janne Hansson hoppat av. Hon blev snabbt storfavorit och kom på andra plats.
AKTUELL: I höst kommer "Starke man" att ha premiär i SVT. Claudia spelar en av huvudrollerna.

CLAUDIAS KOMPLICERADE FAMILJEFÖRHÅLLANDEN:


Lill-Babs, 72, är Claudias gudmor, Malin Berghagen, 44, hennes numera före detta svägerska, och hon är både moster och "syster" åt skådespelerskan Josephine Bornebusch, 28.
Claudias mamma Anita Bornebusch, 72, är bästa väninna med Lill-Babs och Anita är gudmor till Kristin Kaspersen, 40.
Numera före detta pojkvännen Christopher Taylor, 23, som hon träffade när han gått ut gymnasiet, är son till Malin Berghagen och Dag Taylor, 47, och Lill-babs barnbarn. Claudia själv har varit gift mellan hon var 23 och 25 år gammal, med kollegan Johan Svangren, 35. De träffades i tv-serien "Skilda världar" på TV4.
Claudia har sex syskon varav den äldsta är 53 år och den yngsta 47.
Hennes systerdotter Josephine är bara tre år yngre än Claudia och har därmed blivit som hennes syster i stället.
Pappan var innan han gifte sig med Claudias mamma gift med en italienska och där har han ytterligare två barn. Nu är hennes pappa omgift på nytt med en svenska och bor halva tiden i Frankrike och halva tiden i Göteborg.

Tv-aktuella skådespelaren Claudia Galli, 32, har precis avslutat inspelningarna av "Starke man" för SVT. Expressen har tidigare berättat om hennes inte inte helt okomplicerade
familjerelationer.  Men för första gången berättar hon nu i en intervju om pappan som försvann från hennes liv i åtta år och hans dramatiska livstecken.
- Jag saknade honom, klart man saknar sin pappa, säger hon. Vi hade ju ändå bott ihop i sexton år.
Föräldrarna skilde sig när hon var sexton år.

"Extremt jobbigt"

- Det var en extremt jobbig skilsmässa. Det var som en matta dragits undan mina fötter.
I två år efter skilsmässan höll de kontakten. Sen försvann pappan helt. Claudia med ex-sambon Christopher Taylor. Foto: Patrik Jonsson
- Jag brukade googla på hans namn men hittade inga nummer. Och hade jag gjort det vet jag inte om jag hade ringt ändå, säger hon.
Men en kväll åtta år senare när hon spelade teater i Göteborg och det var dags för sista scenen gick hon igenom gratulationskort och blommor i förväg.
- Jag är ju lite nyfiken av mig. Och då låg där en bukett med ett kort och ett telefonnummer, underskrivet med "Pappa".
För Claudia var det ett dramatiskt och känslomässigt livstecken från hennes försvunna pappa. Att gå ut på scenen efter det var inte helt lätt. Claudia visste ju inte ens om
han satt i publiken.  Sedan följde några dagar av ångest och grubblerier.
- Det var ju inte helt självklart att jag skulle kontakta honom, säger hon. Samtidigt var det en lättnad att han hörde av sig så klart. Men det var inte lätt...
Men hon ville ge honom en chans att förklara sig och några dagar senare möttes de och pratade ut.
- Jag fick ställa alla frågor jag ville. Sedan har det så klart varit ett successivt arbete att hitta tillbaka till varandra. Det hade ju ändå gått åtta år...

Är hemlighetsfull

Vad som sades och vad förklaringen var vill hon inte prata om. Men om far- och Claudia deltog i "Let's dance" i fjol med Tobias Wallin. Foto: Olle Sporrong
dotter-relationen i dag säger hon att den är bra. De ses så fort han är i Sverige.
- Han är omgift och bor halva tiden i Sverige och halva i Frankrike. Vi har det jättebra och det är absolut inte synd om mig på något sätt.
Claudia berättade förra veckan i radion om att den sex år gamla relationen med Christopher Taylor, 23, var över.

"Utvecklas olika"

- Man utvecklas åt olika håll och plötsligt upptäcker man att man inte har samma mål i livet, säger hon nu som förklaring. Det är alltid jobbigt att inse, men också en lättnad på samma gång. Villan som paret bytte mot sin lägenhet i april ska Claudia bo kvar i. Christopher flyttade "för länge sedan".
- Det är klart att det inte är något som kommit över en natt att vi ska separera. Man tvingas inse varför saker inte fungerat eller varit jobbiga.
Claudia säger att hon knappt varit i huset eftersom först var det "Let's dance" och sedan "Starke man"-inspelningen i Göteborg.
- Nu ska jag bara vara ledig och göra i ordning huset och ta hand om mig själv. Sedan kan vad som helst hända...

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!