Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christine Meltzer: Att vi skulle bli ett par var förutbestämt

CHRISTINE MELTZER OM SIN STORA SORG. Hon är mest känd som glad komiker. Men det finns också en annan sida. För snart två veckor sedan berättade hon i "Sommar i P1" om sorgen efter sin far som gick bort i cancer samtidigt som hon var gravid med sitt andra barn. Nu tre och ett halvt år senare tänker hon fortfarande på sin pappa varje dag. "Så länge vi pratar om honom är han alltid hos oss". Foto: Sven Lindwall
Christine Meltzer tror på kärlek vid första ögonkastet. Maken Niclas träffade hon efter en krognatt, klockan kvart i fem på morgonen. Två veckor senare hade de flyttat ihop och tre månader senare väntade paret sitt första barn.

FAKTA

Min bästa lediga söndag


09.00 Vaknar på lantstället på Värmdö tillsammans med Niclas och barnen. Vi äter en lång frukost utomhus. Sedan sitter vi kvar vid bordet, kanske ritar och småpratar.
11.00 Vi får besök av några kompisar med barn. Spelar lite fotboll och busar runt. Ingen ramlar och slår sig, alla är glada hela tiden.
13.00 Kompisarna erbjuder sig att ta hand om våra barn. Niclas och jag tar båten till Bullandö krog, där äter vi varsin räkmacka och dricker vitt vin.
14.00 Vi möter upp de andra på stranden. Våra kompisar har packat åt barnen.
16.00 Ytterligare kompisar kommer ut till oss, den här gången med sin stora båt. Vi hoppar upp i den allihop och åker till Vaxholm. Där äter vi pannkakor på en restaurang.
18.00 Vi är tillbaka på lantstället, alla varvar ner. Snart ska barnen lägga sig.
20.00 Vi sitter ute med våra vänner och dricker vin. Alla får sova över.CHRISTINE MELTZER

CHRISTINE MELTZER


NAMN: Christine Meltzer.
ÅLDER: 35.
FAMILJ: Maken Niclas Lind, 32, barnen Ida-Lova, 5, och Ville, 3.
BOR: Lägenhet i Gamla stan i Stockholm.
AKTUELL: I Larry Shues pjäs "Har ni fest eller" sätts upp på Skärgårdsteatern på Fjäderholmarna i Stockholm.
I höst deltar Christine Meltzer i humorserien "Välkommen åter" på TV4. I rollistan finns bara kända kvinnliga komiker, som Sissela Kyle, Pia Johansson, Petra Mede och Babben Larsson.
- Att jag är en av dem, det visar att jag nått dit jag vill, säger Christine.

Christine Meltzer är stressad när vi träffas. Inte för att hon ska iväg någonstans, utan för att hon alltid är punktlig. Ett missförstånd har lett till att jag är en halvtimme försenad.
- Jag kommer alltid i tid, det är superviktigt för mig, säger hon utan att vara
irriterad. BLIXTKÄRA. Christina och Niclas möttes en tidig morgon på Stureplan utanför en kändiskrog för sex år sedan. Sen dess är de ett par. Foto: Tomas Leprince
Att hålla tiderna är det enda hon är riktigt noggrann med. Christine Meltzer är ständigt rastlös och vill ta sig vidare till nästa mål.
- Om jag läser en bok, då tänker jag på vilken jag ska läsa härnäst. Under en
föreställning tittar jag ofta på klockan. Det är sån jag är.
Christine Meltzer pratar fort, illustrerar med yviga gester och fäster sällan blicken mer än ett par sekunder. Hon upplever inte bristen på närvaro som något större bekymmer. Drivet gör att hon får mycket uträttat. Senast som programledare för Melodifestivalen. Ett drömjobb, som hon uttrycker det själv. Hon älskar schlager och allt som hör därtill.

Kritik

Sedan karriären drog igång på allvar har hon blivit ständigt hyllad. Två gånger har hon utsetts till Sveriges roligaste kvinna. Men hon fick utstå viss kritik under Melodifestivalen.
Christine Meltzers telefon ringer, maken Niclas vill något. De möttes utanför kändiskrogen Spy Bar, en tidig morgon för sex år sedan. De hade aldrig träffats tidigare och Niclas kände inte heller igen henne från tv.
- Vid den tiden känner man inte igen någon. Men att vi skulle bli ett par var så självklart, liksom förutbestämt.
Sedan dess har hon knappt varit på krogen. Det har inte behövts, som hon säger. Dessutom tar familjen all tid utanför jobbet. Christine byter några snabba ord med Niclas och lägger på. Han är agent för ett antal artister, och hustrun Christine ingår i stallet. Christine tycker det är toppen att han håller reda på hennes bokningar, men nu ringer maken om vardagsbestyr. Niclas har lämnat barnen på dagis och parkerat bilen på Södermalm, i stället för vid bostaden i Gamla stan.
- Vi har förlorat vår parkeringsplats. Den är indragen fram till Victoria och Daniels bröllop, säger Christine Meltzer.
Men hon är inte direkt upprörd. I stället berömmer hon kronprinsessan. 
- Victoria är så proffsig och fin, den bästa ambassadören för Sverige.

Måttligt road

Christine Meltzer är kanske mest känd för sina imitationer av drottning Silvia i "Hey Baberiba". Humorserien blev en succé, men kungen själv var måttlig road. Han kallade skämten för låga och ondgjorde sig över programmen i en TV4-intervju.
Christine Meltzer tycker inte att hon gick över gränsen.
- Jag kan tänka mig att imitera Silvia igen, även om det inte är aktuellt den närmaste tiden, säger hon.
"Hey Baberiba", som hon gjorde tillsammans med kompisarna David Hellenius och Peter Magnusson, ligger tills vidare på is. I stället väntar ett antal föreställningar på Fjäderholmarna utanför Stockholm. Larry Shues pjäs "Har ni fest eller" sätts upp på Skärgårdsteatern.
Christine Meltzer har hamnat i komedifacket och det stör henne inte det minsta.
- Inte för att jag skulle ha något emot att göra en seriös roll, men jag jobbar mest med underhållning, så är det. Christine gifte sig med Niclas Lind i juli 2008 i Trosa. Foto: Axel Öberg / Xp / Scanpix
Redan i mellanstadiet gillade hon att underhålla, att dra igång roliga timmen och skämta för kompisarna. Särskilt minns hon att de satte upp en egen version av tv-programmet "Sköna Söndag". Christine Meltzer uppträdde som programledaren Katrin Jacobs.
- Men jag stack inte ut i skolan, jag var en helt vanlig, kanske lite blyg tjej. Bara om jag kände mig trygg, med kompisar jag känt länge, kunde jag skämta högt och få dem att skratta.

Kom inte in

I gymnasiet lärde hon känna David Hellenius. De började tillsammans på Calle Flygares teaterskola och drog igång barnprogrammet "Lattjo Lajban". Christine släppte sin tidigare plan att bli högstadielärare, nu skulle hon bli skådespelare.
Hon sökte flera gånger till scenskolan men kom inte in. Christine vill inte kalla det självförsvar, men hon var aldrig särskilt förberedd vid antagningarna.
- Nu spelar det förstås ingen roll. Mitt liv har blivit bättre än jag kunde föreställa mig, jag är helnöjd.
Tillsammans med Niclas har hon två barn. Först dottern som skulle heta Ida. Men flera barn i huset hette redan Ida, så de lade till Lova.
- Ida-Lova kan stryka ett av namnen om hon inte är nöjd. Vår son heter bara Ville.
Lägenheten i Gamla stan börjar nu bli trång. Familjen har bestämt sig för att köpa hus i Stockholmsområdet. Alla områden är intressanta, utom Viksjö.
Christine vill vidare, inte tillbaka till det gamla. Men att köpa hus skrämmer henne.
- Hela kroppen skriker hus, men jag är så mörkrädd. Det har jag varit hela livet. I lägenheten har jag tänt i alla rum, och jag är nästan aldrig ensam hemma på kvällarna. Hus kan ju kännas väldigt mörka. Vi får se hur det blir.
En annan fobi är flygrädslan. Hittills har hon inte avstått från att resa, men blir det värre överväger hon att söka hjälp. Värst är de stora flygplanen. Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw var programledare för "Melodifestivalen 2010". Foto: Sven Lindwall
- Jag utför en del ritualer för att allt ska gå bra, men avslöjar inte vilka, då förlorar de sin kraft.

Imiterar

Hellre tar hon bilen till lantstället ute på Värmdö. Där hänger hon med vännerna och deras barn. I privata sammanhang hör hon aldrig några krav på att imitera kändisar.
- Nä, det skulle jag aldrig göra, att imitera är ju mitt arbete.
Christine Meltzer har tappat räkningen på hur många kändisar hon imiterat, kanske runt hundra. Några av kändisarna hon trodde skulle vara lätta att parodiera, visade sig svårast. Som Lena Philipsson.
- Jag fick inte till dialekten, den satt bara inte.
Mer nöjd är hon med imitationen av Emma Andersson från Robinson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!