Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Caroline Giertz lämnar sin man

30 års äktenskap är över för tv-profilen Caroline Giertz.Foto: Cecilia Österberg / Ibl Bildbyrå
Programledaren och författaren Caroline Giertz skiljer sig. Efter 30 års äktenskap lämnar hon sin man Nicola Söderlund.
- Jag har aldrig någonsin levt ensam och det känns som det är dags att gå vidare, säger Caroline.
Tv-profilen och författaren Caroline Giertz, 50, är gift med tv-producenten Nicola Söderlund, 59, sedan 30 år tillbaka. Tillsammans har de tre barn och bor i ett stort hus på Ingarö. Men nu har Caroline bestämt sig för att skiljas.
Är det något särskilt som ligger bakom?
- Jag vill bo själv helt enkelt. Jag har faktiskt aldrig levt ensam.
Ni har varit ihop i 30 år.
- Ja, det stämmer, så det är verkligen dags att gå vidare.
När bestämdes det här?
- För ungefär en månad sedan. Men det är något som vuxit fram under en längre tid. Det är inget förhastat om man säger så. Och heller inget dramatiskt, säger Caroline som nu letar efter en husbåt att bo i.

Skriver ny roman

Dessutom har hon fullt upp med jobb under sommaren.
- Jag spelar in nya avsnitt av det okända som ska sändas i höst och sedan släpps min fjärde roman "Den sista dagen" i september så den ska också färdigställas.
Vad kommer den att handla om?
- Ja, du, den handlar faktiskt om en kvinna som lämnar sin man efter 25 års äktenskap men sedan försöker ta livet av sig. Men hon lyckas inte så bra om man säger så... den är skriven med galghumor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.