Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carolina Gynnings val – efter ångesten

Carolina Gynning. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Carolina Gynning är med i Amelia 2/2019. Foto: Marcus Oliveras/Amelia
Carolina Gynning är med i Amelia 2/2019. Foto: Marcus Oliveras/Amelia
Carolina Gynning är med i Amelia 2/2019. Foto: Marcus Oliveras/Amelia
Carolina Gynning är med i Amelia 2/2019. Foto: Marcus Oliveras/Amelia
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: OLLE SPORRONG
1 / 8

Förra året var tufft för entreprenören Carolina Gynning. 

Nu dyker hon upp naken i tidningen Amelia – och hon har flera starka budskap bakom bilderna. 

– I många år försökte jag fly ångesten, bokstavligen, genom att alltid vara på väg till nästa ställe, nästa relation, säger hon till magasinet. 

Entreprenören och konstnären Carolina Gynning, 40, har haft ett turbulent år, just när hon skulle landa efter en separation så dök nya prövningar upp i hennes väg.

Affärer gick i stöpet, vänskaper kraschade och dåliga dejter passerade – 2018 var året då hon tvingades ompröva både relationer, jobb och drömmar.

Men lyckan såg ut att vända och strax innan jul berättade entreprenören att hon hade hittat kärleken i supermodellen Mathias Bergh, 32. Men det blev ett kort dejtingäventyr. 

 – Tyvärr har jag slutat dejta Mathias på grund av att jag inte känner mig redo för något seriöst förhållande, sa hon då. 

Förklaringen bakom fotograferingen

Nu visar hon upp sig naken i magasinet Amelia – och hon har flera starka budskap bakom bilderna. 

Gynning har valt flera ord som symboliserar hennes liv just nu, som hon sedan målat på ett plakat. Plakatet håller hon framför sig under fotograferingen. 

Ett av dem är "frihet" och hon lyfter fram hur viktigt det är för henne att tjäna sina egna pengar. 

– Jag minns ett avsnitt med Skavlan där han intervjuade Jeanette Bonnier, som tyvärr är död nu, men som var en riktig krutkärring. Hon sa att det bästa med att vara rik är att man kan kasta ut karlar hur fan man vill, säger hon till Amelia. 

Carolina Gynning är med i Amelia 2/2019. Foto: Marcus Oliveras/Amelia

”Kvinnlighet har för mig inget med ytan att göra”

Ett annat ord som Gynning väljer för att beskriva sitt liv är "ångest". Hon berättar att den har varit en mindre trevlig följeslagare genom livet och att det blev värre när hon blev känd. 

– I många år försökte jag fly ångesten, bokstavligen, genom att alltid vara på väg till nästa ställe, nästa relation... Men det är så med alla ångestlindrande beteenden, effekten blir mindre och mindre och till slut måste man ta itu med sina känslor, forstätter hon. 

Men ångesten har också bidragit till andra positiva saker i hennes liv, den har gett henne ett djup som hon behöver som konstnär och som skådespelare, berättar hon. 

Ett annat ord entreprenören vill lyfta fram är "kvinnlighet". Hon tror att alla människor har både manliga och kvinnliga energier i oss – och att det är viktigt att ha kontakt med båda. 

– Kvinnlighet har för mig inget med ytan att göra, den handlar inte om hur stora bröst eller hur långt hår man har, det är en urkraft. Den är öppen sårbar, intuitiv och omhändertagande, säger hon i Amelia.