Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolas dubbelliv avslöjat – relationen bakom fasaden

Öppnar upp om bisexualiteten
CarolaFoto: Stella Pictures
Carola Häggkvist har den senaste tiden synts i både ”Så mycket bättre” och i ”Jul med Carola”.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Carola har varit Sveriges största superstjärna sedan 1983, när hon vann Melodifestivalen med ”Främling”. Trots det är artisten osäker på om karriären har varit värt allt lidande som har kommit på köpet.Foto: Stella Pictures

Carolas genombrott var historiskt – succéartisten var namnet på allas läppar och hon skördade framgång efter framgång.

Men nu avslöjar Carola att sanningen inte alltid var lika glammig, och brister ut i tårar när hon berättar om sin privata kamp.

Bakom fasaden fanns också en relation som Carola först många år senare förmådde vara öppen kring. 

1983 slog hon igenom med ”Främling” i Melodifestivalen, och över en natt blev Carola, 53, hela Sveriges favorit.

Men den enorma framgången var inte bara positiv, och Carola Häggkvists liv ändrades totalt. Familjen flyttade från Stockholmsförorten Norsborg till det fina området Djursholm. Carolas pappa slutade jobba för att skydda sin dotter, medan Carola fick sluta gymnasiet för att det inte gick att kombinera med hennes superkarriär.

– Pappa slutade jobba för att vara ett skydd, och då fick han skit för det. I bland är det lättare att stå i stormens centrum, i ögat, än runtomkring. Jag har hela tiden varit som ett lokomotiv och har kanske litegrann på äldre dagar undrat: var det värt det? Har det varit värt det. Det var tufft för mamma och pappa, säger Carola Häggkvist i TV4:s ”Så mycket bättre”.

Carolas tuffa kamp

Artisten började ha med sig stora kassar med autografer som hon kunde dela ut i stället för att behöva skriva nya, något som tog mycket tid.

– Vi hamnade i för stora skor. Den kampen har varit tuff.

”Evighet”-artisten bryter ihop i tårar när hon berättar om hur allt ändrades efter ”Främling”, och hon snabbt rycktes från en trygg uppväxt i förorten till att alla ville ha något från henne.

– Det har inte bara varit en förändring för hela familjen. Tiden innan ”Främling” och allting så var det liksom lite lättare. Den var bra efter, men den var jättebra innan, och den kan jag sakna. Jag kan sakna den, säger hon och torkar tårarna.

Carola var med i ”Så mycket bättre” för första gången 2014. Då berättade hon om en romans hon hade med en kvinna på 80-talet, något som väckte stor uppståndelse och fick Ola Salo att gapa vid middagsbordet.

– Jag kommer ihåg när jag hängde litegrann med en tjej faktiskt på 80-talet. Vi var definitivt inget par, men jag testade. Det var lite jobbigt för jag kände en extrem attraktion och en kraft i det där, men jag valde att inte kliva på, sa Carola i programmet 2014.

Carolas kvinnliga kärlek

Josefin ”Little Jinder” Jinder är nyfiken på händelsen, och frågar mer om det i lördagens avsnitt.

– När du var med här sist var det ju en liten ”skandal” eftersom du skulle vara bisexuell. Kommer du ihåg det, undrar Jinder i programmet.

Carola konstaterar att hon inte minns folks reaktioner, men säger att hon inte ser relationer med kvinnor som en omöjlighet.

– Jag gick ju ut med att det är en möjlig möjlighet.

Jinder är imponerad av att Carola vågade prata om det, och tror att det betytt mycket.

– Det är en så jäkla stor grej ändå för många, jag tycker att det var en jäkligt modig grej att prata om. 

Ida Wargs och Alexander Pärleros miljonimperium

Så mycket pengar drar entreprenörerna in

Det är inte för sent att skicka Drängarna till Rotterdam

MARIA BRANDER: Tittarnas förnuft har talat

De klädde sig bäst på Melodifestival-scenen

En soffpotatis, schlagerflamingo och har Abba återuppstått?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.