Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Camilla Läckberg kär i Robinson polisen

Först var storsäljande författaren Camilla Läckberg och Robinson-polisen Martin Melin bara kompisar. Men sedan bägge gått igenom skilsmässor växte starkare känslor fram.
Han hjälpte henne med polisdetaljer då hon skrev deckaren "Olycksfågel".
Nu - två år senare när båda har skilt sig - har Camilla Läckberg och Martin Melin plötsligt insett att de tycker väldigt mycket om varandra.
- Det stämmer att vi dejtar, berättar succéförfattaren för hallå!

FAKTA

Robinson-polisen
Namn: Martin Melin.
Ålder: 40.
Yrke: Polis. Konsult i polisfrågor vid filminspelningar och dylikt.
Bor: Hyr tillfälligt en lägenhet i centrala Stockholm, men letar efter någonting mer permanent.
Familj: Två barn.
Bakgrund: Vann första Robinson-omgången 1997.
Aktuell: Skriver en spänningsroman.

Deckardrottningen
Namn: Camilla Läckberg.
Ålder: 33.
Yrke: Författare, programledare (civilekonom i grunden).
Bor: I en villa i Enskede i södra Stockholm.
Familj: Wille, 5, och Meja, 3,5.
Bakgrund: Har skrivit fem spänningsromaner om författaren Erica Falck, som sålts i två miljoner exemplar.
Aktuell: Med deckaren ”Tyskungen” och med bloggen www.camillalackberg.se/blogg. Som programledare i ”Läckberg & Rudberg”, med start 29 november. Filmatiseringen av ”Predikanten” sänds i SVT 16 november.

För några veckor sedan övergick 40-årige Robinsonvinnaren och polisen Martin Melins och 33-åriga deckardrottningen Camilla Läckbergs vänskap i någonting djupare.
Och i och med att de båda är offentliga personer dröjde det inte länge förrän ryktet om det nyblivna paret nådde Expressen.

”Väldigt, väldigt nytt”

– I normala fall brukar man få chans att i lugn och ro ta reda på vad man känner för den andra. Det här är väldigt, väldigt nytt och jag vill inte säga mer än att det stämmer att vi träffas, förklarar Camilla.
Martin Melin och Camilla Läckberg lärde känna varandra för två år sedan när han bistod henne med fakta om hur poliser pratar och agerar. De blev kompisar och då Robinsonvinnaren och mamman till hans två barn i augusti i år separerade, föll det sig naturligt att han och Camilla pratade med varandra om skilsmässorna.

”Vi byter erfarenheter”

– Camilla och jag vet båda vilken kris det är att skiljas och vi är båda offentliga personer, så där har vi kunnat utbyta erfarenheter, har Martin Melin berättat för Expressen.
Camilla återgäldar nu de expertråd hon tidigare fått av Martin genom att ge honom skrivtips när han jobbar med sin kommande spänningsroman.
Varannan vecka bor hennes barn Meja och Wille i Camillas nyköpta villa i Enskede och varannan vecka är barnen hos pappa, ett kvarter bort i samma Stockholmsförort.
Hur mår du efter skilsmässan, Camilla?
– Jag mår jättebra. Min ex-man och jag har lyckats fortsätta att vara vänner och det har bidragit till att barnen mått bra genom hela processen. Och mår de bra så mår jag bra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.