ORD MOT ORD. Sam Lutfi hävdar att Britney Spears muntligen lovat honom 15 procent av inkomsterna i fyra år. Foto: STELLA PICTURES
ORD MOT ORD. Sam Lutfi hävdar att Britney Spears muntligen lovat honom 15 procent av inkomsterna – i fyra år.  Foto: STELLA PICTURES

Britney Spears stäms av sin tidigare manager Sam Lutfi

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. Britney Spears stäms av sin tidigare manager. Sam Lutfi hävdar bland annat att sångerskan gjort sig skyldig till kontraktsbrott.
Britney Spears är numera under förmyndarskap av sin far. En av pappa Spears första åtgärder var att kalla tillbaka sångerskans första manager och kasta ut Sam Lutfi.
I stämningsansökan- som även riktar sig mot Britneys föräldrar - hävdas bland annat:
"En kampanj av lögner och rykten påbörjades för att förstöra för Lutfi och driva honom ur Britneys liv".
Det framgår även att Jamie Spears ska ha hotat Lutfi och vid ett tillfälle även ha knuffat managern i bröstet.
Den förre managern hävdar även att Britney Spears gjort sig skyldig till kontraktsbrott och att hon är skyldig honom pengar.
Enligt Sam Lutfi hade han och sångerskan en muntlig överenskommelse om att han skulle företräda henne under fyra år mot en avgift om 15 procent av hennes inkomster.
I fredags fick Britney Spears ett besöksförbud utfärdat mot Sam Lutfi och tidigare pojk- vännen Adnan Ghalib.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag