Pernilla Wahlgren: - Man får inte vara dum om man är bimbo. Foto: Nicklas Nordengrim Peyron
Pernilla Wahlgren: - Man får inte vara dum om man är bimbo.  Foto: Nicklas Nordengrim Peyron

Bråket om brösten!

Publicerad
Uppdaterad
Pernilla Wahlgren menar att glamourmodeller som tar ut silikonet bara gör det för att hänga kvar i rampljuset och riktar sin kritik mot bland andra Natacha Peyre.
- Man får inte vara dum om man är bimbo, skriver Pernilla på sin blogg.
Natacha Peyre: - Hon står naken i Café och sedan kritiserar hon mig?Foto: Peter Kroon
Pernilla Wahlgren, 40, går till hårt angrepp på unga kändistjejer som plockar ut sina silikoninlägg på sin blogg på tidningen Mamas sajt.
Eftersom att människor nu tröttnat på ”blonda donnor med jättetuttar” har dessa tjejer bestämt sig för att ta ut silikonet, bara för att de så gärna vill fortsätta att vara kändisar, skriver Pernilla.
– Då kan man ta nya fina bilder och visa upp i tidningarna före, under och efter ingreppet, skriver hon och ger exempel på färska artiklar om både Natacha Peyre, 23, och Elita Löfblad, 27.
– På så sätt skrivs det ännu lite mer om dessa tjejer som inte har så mycket att komma med. Man får inte vara dum om man ska vara bimbo, skriver Pernilla.
– Tycker att det är sorgligt att en medelålders kvinna med barn sitter och snackar om sådant som hon inte har den blekaste aning om. Hon försöker bara spela finare än alla andra och är elak. Man ska inte kasta sten om man sitter i glashus, svarar Natacha på artistens påhopp och förklarar sin operation då brösten förminskades:
– Jag gjorde det bara för att unga tjejer ska inse hur fel det kan gå, skriver hon på sin blogg.
På samma sätt som modellernas bröstförminskning är ett knep för att få uppmärksamhet var bröstförstoringen från
första början exakt samma sak, tycker Pernilla och kritiserar att det i dag går att bli kändis bara genom att stängas in i ett hus.
– Ett bra grepp att ta till om man vill bli känd, har det visat sig, är att göra jätte-silikonbröst och gärna ha überblonderat hår också, skriver Pernilla.
Pernillas manager, Staffan Jordansson, hälsar att Pernilla inte vill kommentera blogginlägget.
– Det handlar inte om Natacha, säger han.
– Jag bryr mig inte så mycket men kunde inte låta bli att skriva för jag tycker att det är en fruktansvärd dubbelmoral.
– Hon pratar ju själv ut i pressen och står naken i Café och sedan kritiserar hon mig, säger Natacha till Fredag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag