Bonde-Susanne har drabbats av en obotlig sjukdom. Foto: Magnus Jönsson
Bonde-Susanne har drabbats av en obotlig sjukdom. Foto: Magnus Jönsson

Bonde-Susanne har drabbats av en obotlig sjukdom

Publicerad
Uppdaterad
Bonde-Susanne glömmer saker, tappar ord och somnar när som helst. Nu har hon fått veta att hon lider av en obotlig sjukdom.
Susanne är förtvivlad och rädd för hur det ska gå med gården och hälsan.
- Jag har ingen kraft kvar, säger hon till Extra.
I våras kunde Extra avslöja Bonde-Susannes, 43, nya kärlek. Äventyraren och föreläsaren Anders Stävhag, 44. Efter flera misslyckade relationer hade hon äntligen funnit mannen i sitt liv. Framtiden verkade ljus. Men vad hon inte berättade då var om de smärtor i kroppen och den enorma trötthet hon drabbats av några månader tidigare.

Huden sprack

- Jag är inte den som gnäller, säger Susanne, som hela tiden hoppades det skulle gå över.
Men det gjorde det inte. Tröttheten gjorde att hon kunde somna var som helst, håret höll på att ramla av, huden flagnade och sprack. Och vikten pend-lade upp och ned varje vecka. Men värst av allt:
- Jag tappar saker och glömmer bort vad jag ska säga mitt i en mening. Orden bara försvinner.
Till slut tvingade Susannes mamma henne till doktorn som kunde konstatera att det rörde sig om en underproduktion av hormoner i sköldkörteln.

Fick fel dosering

- Jag fick medicin och trodde det skulle hjälpa. I stället blev jag ännu sjukare. Jag gick uppför en trappa och pulsen hamnade över 300 och händerna domnade bort.
Dosen visade sig vara fel och sedan dess har de fått ändra den ett flertal gånger.
- Jag är ju van att vara pigg och alert och helt plötsligt har jag ingen initiativförmåga och kan knappt hålla koll på saker längre.
- Det spelar ingen roll om jag sover tio timmar, jag är lika trött när jag vaknar och skulle kunna sova lika länge till. Jag kan bli tvungen att lägga mig mitt på dagen också.
Nu väntar Susanne på en tid hos en specialist och tar en dag i taget.
- Jag tvingas bita ihop, ingen annan tar ansvar för gården. Men jag vet inte hur länge till jag orkar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag