Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blondinbellas bloggrekord efter bråket

Blondinbellas bloggbråk rör upp rekordmånga känslor. Efter Carolina Gynnings och Katrin Zytomierskas påhopp har Isabella Löwengrip fått över 1 600 kommentarer på sin blogg. - Det är tack vare alla fina kommentarer som jag känner att jag kommer att orka driva den här debatten vidare, säger Isabella "Blondinbella" Löwengrip.

FAKTA

Det handlar bråket om:


Bråket mellan Blondinbella och Carolina Gynning och Katrin Zytomierska utlöstes av ett blogg-inlägg där Blondinbella skrev om anorexi och dagens ideal där unga tjejer svälter sig för att passa in. Hon skrev om exempelvis Gynning och Zytomierska och att de skriver mycket om bantning och att vara smal.
Inlägget fick dem båda att reagera.
Zytomeriska kallade bland annat Blondinbella för hycklande lillgammal skitgris.
Gynning kallade henne präktig, skenhelig och "fejk"- förebild.

I lördags skrev Isabella Löwengrip ett inlägg på sin blogg Blondinbella om det uppmärksammade anorexi-bråket mellan henne och TV4-profilerna Carolina Gynning och Katrin Zyto-mierska.
Inlägget har resulterat i över 1600 kommentarer under helgen.
- Jag har aldrig fått så många kommentarer någon gång under tre års tid, säger Isabella.
Varför tror du att så många har skrivit?
- Det är ett ämne som är jobbigt att prata om, men det är ett ämne som folk bara skriker efter att få prata om. I mitt forum i bloggen får man vara anonym och tycka och tänka hur man vill och jag tror att det behövs.
- Jag tror nästan att var och varannan människa kan känna igen sig på ett eller annat sätt.

En revansch

De många kommentarerna blir som en revansch på dem som skriver elakt.
- När folk kommer med kritik, som Gynning och Katrin, då börjar man nästan ifrågasätta sig själv. Att det kanske är jag som har fel, det kanske är värt att leva ett liv i ångest bara för att vara smal. Men när jag får den här responsen från alla läsare och människor som har läst artikeln i Expressen och läst på min blogg, då känner jag att nej jag har rätt, och det här är något som jag kommer att kämpa för.

Går vidare

- Det jag funderar på nu är hur jag kan gå vidare med det här. Mina läsare skriker efter mer debatt och att frågan fortsätter. Att man kan få unga tjejer att prata om det och ifrågasätta sina beteenden. Det är det som är mitt mål, säger Isabella.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.