Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilderna avslöjade Dolph Lundgrens nya kärlek

Dolph Lundgren tillsammans med Jenny Sandersson.
Foto: Clinton H. Wallace

Utåt verkade Dolph Lundgren, 53, och hans hustru Anette Qviberg, 46, ett lyckligt par. Men kyssbilderna som cirkulerade världen runt berättade något helt annat. Skådespelaren kysser och gosar med sin nya flickvän på bilderna.  

- Vi är chockade, säger mostern Grete Qviberg.

I slutet av januari kom de första bilderna upp på Dolph och en okänd mörk kvinna när de låg och solade på en yacht och tittade på valar utanför Mexiko.

 Fotografer och bildbyråer trodde först att det var Dolph Lundgren med hustrun Anette. Men snart började det dyka upp nya bilder där han tränade karate med samma kvinna i Beverly Hills, Los Angeles och senare bilder på dem uppklädda vid ett party på Beverly Hills Hotel. Och då stod det klart att det  var allt annat än hustrun på bilderna. 

Nya flickvännen

 Kvinnan på bilderna var nya flickvännen, 30-åriga Jenny Sandersson, karatelärare och frisörska från Göteborg.

 Anette Qviberg och Dolph Lundgrens 17-åriga äktenskap var över.

 - Anette och Dolph har beslutat att skilja sig, säger Lundgrens agent Johan Pråmell till Extra.

 Jenny Sanderssons syster är förtegen om bilderna.

 - Det stämmer att hon är min syster, men jag har inget att säga om det här, tyvärr.

 På skilsmässoansökan står: "Vi är ense om att ha fortsatt gemensam vårdnad om våra barn och begär heller inte något interimistiskt beslut avseende underhåll eller kvarsittanderätt i hemmet,  i vilka frågor vi också är ense."

 Ansökan är underskriven av Dolph den 10 februari medan Anette undertecknade handlingen först den 1 mars.

 Den 8 mars registrerades ansökan Stockholms tingsrätt. Samma dag valde Dolph och Anette att gå ut med skilsmässan officiellt. 

"Hade ingen aning"

 Enligt Anettes moster, societets- och tv-kvinnan Grete Philipsson, kom uppgifterna om nya flickvännen som en chock.

 - Jag hade ingen aning om att han hade träffat en ny tjej. Det fick jag reda på genom tidningarna. Men jag blir inte förvånad för någonting längre...

 Angående att den nya kvinnan är 23 år yngre säger Grete:

 - Det hade väl varit mer otippat om han träffat någon som var 23 år äldre. Vi ser det här mönstret hela tiden bland män som skiljer sig.

 Förra helgen åka hon ned till Marbella för att stötta systerdottern och de två barnen. 

Mår okej

 - Hon mår okej och de är båda överens om skilsmässan.

 Skådespelaren Dolph Lundgren och smyckedesignern Anette Qviberg möttes 1992 i USA. Som självständig med båda fötterna på jorden och egen stark vilja fick hon Dolph på fall.

 - Hon är en spegel av mig själv, berättade Dolph.

 Två år senare gifte sig paret i Sverige och har med sina 17 år hållit ihop ovanligt länge i branschen. Dolph har berättat att Anette även är hans bästa vän. Förra året sa han till Extras reporter att det var jobbigt att vara borta från familjen så mycket när han filmar.

 - Det är tufft. Men vi har valt att de ska bo i Spanien i stället för Hollywood eller följa med mig på resor. Vi vill att våra döttrar ska få ett normalt liv. 

Tonar ner dramatiken

 Dolph Lundgrens agent Johan Pråmell vill tona ned skilsmässodramatiken med uttalandet att paret levt "åtskilda en längre tid". Trots det har paret gjort allt för att upprätthålla fasaden som en lycklig familj och kärlekspar. Förra året när Dolph var en av programledarna i Melodifestivalen var hela familjen på plats. Och i samma veva berättade han att familjen planerade att flytta tillbaka till Sverige. För bara några månader sedan ställde Anette upp på ett hemma hos-reportage i tidningen S där hon även pratade om sin kärlek till Dolph och  familjens liv ihop.

FAKTA

Det här är Dolph Lundgren


Namn: Dolph Lundgren, egentligen Hans Lundgren. Tog namnet Dolph efter en amerikansk fotbollsspelare på 20-talet.
Ålder: 53 år.
Född: I Spånga. Växte upp hos farföräldrarna i Nyland utanför Kramfors. Yrke: Skådespelare, manusförfattare och regissör i Hollywood. Är även civilingenjör i kemiteknik.
Karriär: Blev historisk då han som första elev någonsin på Ådalsskolan i Kramfors gick ut med högsta möjliga betyg. Fick flera stipendier som förde honom till USA. Blev senare ihop med Grace Jones, 62, och debuterade i Bond-filmen "Levande måltavla". Genombrottet kom med "Rocky IV" 1985. Är svensk mästare i karate. Våren 2010 var han programledare för Melodifestivalen med Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.