Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Belfrage: Min mörka sida kommer ofta fram

TV- och radioprofilen Fredrik Belfrage har blivit mer medveten om livets begränsningar. Foto: Anders Ylander
Med hustrun Eva. Foto: Anders Ylander
Var programledare för "Vinna eller försvinna" i SVT 2001. Foto: Jan Düsing
Med Ingvar Oldsberg 1985. Foto: Anders Wejrot

GÖTEBORG. Tv-profilen Fredrik Belfrage pratar om döden varje dag. För trots att han fortfarande trivs med sitt arbete - har han en mörk sida.

- Åren går, och vad har man, tio till femton somrar kvar kanske, säger 63-åringen till EXTRA.

FREDRIK BELFRAGE

Ålder: 63.

Bor: Göteborg.

Gör: Jobbar som programledare, moderator och gör intervjuer i samband med olika evenemang, som till exempel "Bokmässan".

Karriär: Har jobbat på radiosporten i Sveriges Radio, varit programledare för "Gomorron Sverige" i SVT och för "Melodifestivalen", "Prat i Kvadrat" med mera.

Under 70- och 80-talet var han en av Sveriges största tv- och radioprofiler, bland annat som programledare för "Gomorron Sverige".

Men på senare år har svenska folket inte sett lika mycket av Fredrik Belfrage i tv-rutan. Men han jobbar fortfarande med samma typ av uppdrag - skillnaden är att det inte filmas.

- Men jag jobbar inte lika mycket, jag är 63 år, säger Fredrik till Extra.

Inga stora planer

Han trivs med sitt jobb. Men planerar ändå att gå i pension om några år. Faktum är att han redan nu har börjat plocka ut pengarna från de två pensionsförsäkringar han köpte för 30 år sedan.

Och några större planer för framtiden har han inte.

- När jag var ung var det någon som sa att man lever här en begränsad tid, nu börjar jag tro att det stämmer, det blir nog inte så många undantag. Man får vara realistisk. Åren går, och vad har man, tio till femton somrar kvar kanske. Man vet ju inte, säger Fredrik.

Den populära programledaren har alltid haft den här typen av tankar, även om han inte är rädd för döden.

- Men jag tycker att det är ganska tungt att bli varse. Den människan du lever ihop med kommer du inte alltid att leva ihop med, exempelvis. Det händer också mycket i min omgivning. I går hade jag en kompis som gick bort. Nu blev jag dyster, men så är det, berättar Fredrik för Extra.

Tunga tankar

Döden är också något han pratar om nästan varje dag med sin fru Eva, 61, på ett eller annat sätt.

- Som människa har man flera olika personligheter, och jag har en mörk sida som kommer fram väldigt ofta. Men jag har mycket flams och trams i mig också. Jag har bara en mörk klangbotten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!