Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aviciis vän försvarar kärleks- valet – efter fansens ilska

Ett år sen Avicii dog – hyllningarna och eftermälet.
Tim ”Avicii” BerglingFoto: REUTERS
Enligt Tereza Kacerova valde hon och Tim Bergling att hålla sin relation privat.Foto: Privat. / Privat.
Morten Breum är känd under artistnamnet Morten, medan Tereza Kacerova är modell och haft några mindre skådespelarroller.Foto: Instagram
Morten Breum skriver på Instagram att han har djup respekt för Avicii och ser honom sen ”en av de mest begåvade musikaliska genierna i vår generation”. Foto: Instagram

Efter Aviciis död trädde hans okända flickvän fram och berättade om sin sorg.

Nu har Tereza Kacerova funnit kärleken på nytt – även denna gång i en skandinavisk dj-stjärna: Morten Breum, tidigare kollega till Avicii.

Men den nya relationen har väckt starka reaktioner och nu väljer dj:n att bemöta ilskan.

”Det var inget jag ville”, skriver Morten Breum på Instagram.

Artisten, producenten och dj:n Tim Bergling, känd som Avicii, sörjdes över hela världen efter sin bortgång i april förra året. Han blev 28 år gammal.

Kort efter Aviciis död trädde den tjeckiska modellen Tereza Kacerova, 26, fram och berättade att hon varit dj:ns ”hemliga flickvän” under hans sista år i livet. I ett öppet brev på Instagram skrev hon om förlusten och sorgen efter sin pojkvän.

”Mitt hjärta värker av vetskapen att jag aldrig kommer att kunna röra dig igen, aldrig höra ditt skratt, aldrig se dina händer sammanflätade med mina framför mitt ansikte det första jag ser när jag öppnar mina ögon. Jag kommer aldrig att kyssa din vackra mun igen”, skrev hon.

”Har något på hjärtat”

Nu har Tereza Kacerova funnit kärleken på nytt, även denna gång i en skandinavisk dj. Det är den danska artisten och producenten Morten Breum, 37, som fått hennes hjärta att slå, rapporterar danska medier som Ekstrabladet. 

Morten Breum bekräftar själv förhållandet i ett inlägg på Instagram, till en bild från New York där paret ser mycket förälskade ut.

”Nu har jag något på hjärtat som jag måste få berätta. För ett par månader sedan mötte jag en fantastisk tjej i Los Angeles, och i samma ögonblick blev jag förälskad. Det var inte något jag ville. Men något ändrades när vi träffades. Våra energier är de största motsatserna någonsin, det är förmodligen därför jag älskar allt med henne. Men inget i livet är någonsin lätt”, skriver Breum och fortsätter:

”Ja, hon är Aviciis exflickvän. Mina och Tims vägar har korsat varandra många gånger under årens lopp”. 

37-åringen berättar att han har varit förband till otaliga av Aviciis shower. Avicii har remixat hans låtar och de har många gemensamma vänner.

Vidare berättar den danske dj:n att han har tagit emot blandade reaktioner på förhållandet, och att många inte kan förstå att han kan ”göra något sådant” mot en vän som inte längre finns i livet.

”Jag är uppriktigt ledsen om det sårar någon att jag är tillsammans med Tereza, det har aldrig varit min intention. Många av er har skrivit till mig privat och frågat: Varför just hon? Det finns så många tjejer. Men för mig finns inga andra”, avslutar han.

CNN TALK: Klas Bergling om året efter Tim ”Avicii” Berglings bortgång.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.