Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Arne Dahl-stjärnan:
"Skulle vara läskigt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Malin Arvidssons stjärna har stigit mer och mer sedan Arne Dahl-filmerna började visas på SVT. "Jag märker att folk tittar länge, ler och hälsar", säger hon apropå sitt kändisskap.
Foto: Cornelia Nordström

I filmatiseringarna av Arne Dahls böcker möter polisen Kerstin Holm sin bortadopterade son.

Nu berättar den adopterade skådespelerskan Malin Arvidsson om rädslan över att själv möta sina biologiska föräldrar.

- Det skulle vara läskigt, säger hon till EXTRA.

När Malin Arvidsson var 22 år kände hon sig redan mätt på karriären. Då hade hon försörjt sig som professionell dansare sedan tonårstiden.

I stället föll hon för teatern. Och även om kärleken till dansen finns kvar, är det i dag som skådespelare Malin Arvidsson är mest känd.

Hon behöver inte gömma sig när Extra träffar henne på restaurangen Vurma i centrala Stockholm. Men efter rollen som polisen Kerstin Holm i filmatiseringen av Arne Dahls böcker som nyligen visades i SVT, är det betydligt fler som stannar till på gatan.

- Jag märker att folk tittar länge, ler och hälsar, säger hon.

Över en miljon tittare har följt serien på tv under hösten. Och Malin gillade verkligen att göra sin roll.

- Det är fantastiskt eftersom Kerstin har varit så komplex att göra.

Ett känslosam roll

Inspelningarna var också speciella av ett helt annat skäl. I en av filmerna, "De största vatten", står nämligen Kerstin Holms privatliv i centrum.

Via ett brottsfall möter hon åter den son som hon direkt efter födseln hade adopterat bort. En känslosam roll att spela - då Malin själv blev bortadopterad och kom till Sverige från El Salvador bara några månader gammal.

- Jag tror att det finns någonting kring att både vara adoptivbarn och att behöva lämna bort ett barn. En stark gemensam nämnare är ju separationer. Att bli lämnad eller att behöva lämna, säger Malin.

Hon vet fortfarande inte vilka som är hennes biologiska föräldrar, och vill inte berätta hur mycket hon har grävt i historien. Men hon är nyfiken - väldigt nyfiken.

Spännande och läskigt

- Jag är jätteintresserad av att lära känna den biten, och det skulle betyda mycket för mig att få den pusselbiten. Det ställs inte i paritet mot att mina adoptivföräldrar inte skulle vara mina föräldrar, för det är de, betonar hon.

Annars gillar hon att gräva, i sig själv och i andra, men erkänner samtidigt att det finns en rädsla att möta det okända.

- Det skulle vara väldigt spännande, men också läskigt. Jag menar, jag har hört historier om adoptivbarn som åker tillbaka och möts av en familj med tolv syskon och en sargad ensamstående mamma som möter dig med "Hej hej, jättekul att du är här, förlåt för allt men var är pengarna?" När man har förhoppningen om ett starkt möte med en snäll liten bullmamma, säger Malin till Extra.

Vad som händer med sökandet i framtiden väljer den 34-åriga skådespelerskan att hålla för sig själv. Men hennes prestationer på teaterscenen lär vi få se desto mer av.

För det är inte bara i tv-rutan som Malin har en karriär - både Dramaten och Stockholms stadsteater är hennes arbetsgivare. Men trots att hon numera har tillträde till teaterns finrum har hon inga problem med att spela åsna och Pippi Långstrump på scen. En gång i tiden dansade hon till och med bakom Markoolio.

Inget mer Markoolio

- Markoolio-tiden är över. Men annars är det viktiga att jag tänder på det jag ska göra. Jag måste känna att det jag gör går in i märgen på mig, säger Malin.

I dag längtar hon tillbaka till teaterscenen efter en tid med mycket filmande. Men hon har också egna planer på gång.

- Jag har precis kommit över rättigheterna till en fantastisk pjäs. Det är underbart, säger Malin Arvidsson.

MALIN ARVIDSSON

Ålder: 34 år. Bor: Stockholm. Familj: Singel, men har en sjuårig dotter. Karriär: Har arbetat som professionell dansare och stått på scen med Markoolio. Har bland annat gjort "Om kärlek" och "Hantverkarna" på Dramaten och medverkat i flera filmer så som "Tysta leken" och i filmatiseringarna av Arne Dahls böcker.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.