Annika talar för första gången ut om relationen med ex-pojkvännen Thorsten Flinck. Foto: EXPRESSEN
Annika talar för första gången ut om relationen med ex-pojkvännen Thorsten Flinck. Foto: EXPRESSEN

Annika Jankell talar ut om relationen med Thorsten Flinck

Publicerad

För första gången talar Annika Jankell ut ordentligt om sin relation med Thorsten Flinck.
- Det går inte att vara tillsammans med en missbrukare, kärleken dog, berättar Annika.

Från nykteristen och pianisten Robert Wells, 48, till regissören och skådespelaren och vilden Thorsten Flinck, 49. Många tycker steget är stort.
- Då var han geniet och Sveriges snyggaste man, berättar Annika Jankell, 48, i Svensk Damtidning.
Annika var utsänd för att intervjua bland andra Ingmar Bergman och Thorsten för TV4. Thorsten blev intresserad och ringde upp Annika efteråt.
- Sen pratade vi i telefon fjorton timmar i sträck. Och sen gick det väldigt snabbt. Jag blev passionerat förälskad i Thorsten, helt förtrollad.

 

LÄS MER: Thorsten Flinck lever som hemlös

Blev snabbt gravid

På en av deras första dejter frågade Thorsten: "Vill fröken Jankell ha ett barn med mig?".
- Ja, kanske det, svarade jag.
Thorsten blev överlycklig och kom med rosor och några månader senare var Annika gravid.
- Jag var väldigt lycklig, euforisk och hög på den här mannen som inte var klok någonstans, men som jag var otroligt kär i, säger hon till Svensk Damtidning.
- Jag var i en sån lyckobubbla att jag till och med blev hög av att köpa blöjor på Konsum.
Men Thorstens missbruksproblem blev allt tydligare.

Hittat en bra balans

- Ett tablettmissbruk kommer smygande. Han skötte sitt arbete och var geniförklarad. Jag såg problemen tidigare än vad han själv gjorde, tror jag.
Relationen gick mer och mer över till att hon var med barnen och han satsade på karriären.
- Det hade varit svårare om vi hade varit gifta och han inte hade haft en annan lägenhet.
Hon började sätta gränser och 1996 separerade de.
- Det går inte att vara tillsammans med en missbrukare, kärleken dog. Jag gick från att ha en relation med en man till att bli medberoende.
Efter några jobbiga år har de idag en bra balans i sin relation.
- Vi har hittat en hanterlig och bra relation. Och barnen är så stora nu också och kan sköta kontakten själv, säger hon till Extra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag