Anne Hathaways ex finansmannen Rafaello Follieri lurade till sig pengar för att köpa gåvor till Hollywoodstjärnan. Foto: STELLA
Anne Hathaways ex finansmannen Rafaello Follieri lurade till sig pengar för att köpa gåvor till Hollywoodstjärnan. Foto: STELLA

Anne Hathaways ex anklagar stjärnan från fängelset

Publicerad
Uppdaterad
Anne Hathaways ex lurade till sig pengar för att köpa gåvor till Hollywoodstjärnan.
När brottet blev känt och Rafaello Follieri dömdes till fängelse tog förhållandet slut.
Nu anklagar Rafaello Follieri stjärnan för att ha dumpat honom, skriver nätupplagan av Sunday Mirror.
Anne Hathaway, 28, var tillsammans med finansmannen Rafaello Follieri, 32, i fem år.
Pojkvännen överöste skådespelerskan med dyrbara gåvor. Vad hon inte kände till var att presenterna var köpta av stulna pengar.
2008 dömdes Rafaello för bedrägeri och avtjänar nu ett fyra och ett halvt år långt fängelsestraff. Han ska ha svindlat till sig över 13 miljoner kronor.

Ville imponera

Den Italienfödda finansmannens advokat hävdade att han stal pengarna för att imponera på skådespelerskan.
I samband med det tog förhållandet slut. Nu berättar expojkvännen från fängelset om sin syn på kärleksrelationen med Hathaway och hur hon försvann ur hans liv.
- De pratade om framtiden och han hoppades att de en dag skulle gifta sig och få barn. Sen när han greps klippte hon bara av alla band. Han hörde aldrig från henne igen, berättar Follieris vän Melanie Bonvicino för nätupplagan av Sunday Mirror.

"Hon dumpade honom"

- Han är sårad och besviken. Han försökte ringa henne hela tiden, han var så chockad. Han kunde inte tro att hon kunde göra så. Han brydde sig verkligen om den tjejen, men hon dumpade honom när han behövde henne, säger vännen.
Filmaktuella Anne Hathaway, som i dag dejtar skådespelaren Adam Shulman, uttalade sig också nyligen om förhållandet.
- Ibland följer du ditt hjärta, och männen gör de allra dummaste saker.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag