Anna Anka poserar vid pooolen. Foto: Thomas Engström
Anna Anka poserar vid pooolen. Foto: Thomas Engström

Anna Ankas privata poolbilder

Publicerad
Uppdaterad
Här visar Anna Anka, 37, upp sitt liv i lyx. Bilderna vid poolen är tagen hemma - utanför privata jättevillan i Hollywood.
- Jag har alltid tyckt om fina saker och varit materialistisk, säger hon.
Expressen har pejlat stämningen bland kvinnor och män. Deras svar blev entydigt nej.
Anna Anka är just nu aktuell i "Svenska Hollywoodfruar" i TV3. Tittarna får följa hennes och maken Paul Ankas liv med exklusiva middagar, privata flygplan och egna massörer.
Men trots de närgångna inblickarna i parets vardag är de noga med att inte visa upp sitt hem för kamerorna.
Som första svenska tidning har Expressens fotograf exklusivt släppts in i makarna Ankas privata hem och fått ta bilder.
Anna visar upp sitt hem och poserar vid poolen.
- Jag är stolt över vad Paul och jag åstadkommit. Mitt liv i dag är jättebra, säger Anna Anka.

Tillsammans dygnet runt

Hon och de två barnen följer alltid med Paul på hans resor runt i världen.
- Vår familj får vara tillsammans 24 timmar om dygnet. Det är en gåva som många folk skulle vilja ha.
Här hemma har Anna Anka dock väckt starka reaktioner efter kontroversiella uttalanden, både i tv-programmet och i ett debattinlägg på Newsmill.
Hon skriver bland annat "Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer."
Även uttalandet "om ens make vill att man suger av honom varje morgon måste man ställa upp på det." fick många att sätta i halsen.

"Vi ska inte vara slavar"

Men själv skrattar hon bort kritiken:
- Åsikter är som rövhål - alla har en. Vi bryr oss inte. Detta handlar bara om underhållning och att få reaktioner.
- Men jag menade inte att kvinnor ska vara som slavar och gå ner och suga av sin man så fort han knäpper med fingrarna, utan att man måste möta varandras behov. I samhället i dag finns det så många narcisstiska människor som bara tänker på sig själv och inte bryr sig om den andra partnern. Då slutar det oftast i skilsmässa, säger Anna Anka.

Vill bli en förebild

Hon tvekade aldrig inför att ställa upp i det närgångna programmet.
Målet är att bli en förebild för svenska kvinnor och visa hur ett liv i USA kan se ut.
- Men det blir bara små snuttar, det finns så mycket mer i mitt liv än vad tittarna får se.
- Producenten hade redan en bild hur det skulle se ut. Tv ville ha det ännu värre och att jag och Paul skulle bråka, men där drog vi en gräns.

"Jag är stolt"

Tycker du att tv-programmet ger en sann bild av ert liv?
- Ja, verkligen. Jag är stolt för vad jag är som en människa, sen kanske det inte passar alla svenskar - men alla kan inte vara likadana.
- Och det är som Paul och jag sa - vi skrattar hela vägen till banken.

Kolla in fotograf Thomas Engströms bilder på Anna Anka. Bildspecial högst upp i blå ruta.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag