Anna Anka dyker upp i rutan igen, berättar hon för Expressens magasin EXTRA. "Jag har inte varit intresserad av att göra saker hemma i Sverige tidigare. Då ska det bara hackas på mig hela tiden." Foto: Aas, Erlend
Anna Anka dyker upp i rutan igen, berättar hon för Expressens magasin EXTRA. "Jag har inte varit intresserad av att göra saker hemma i Sverige tidigare. Då ska det bara hackas på mig hela tiden." Foto: Aas, Erlend

Ankas comeback: Jag blev korsfäst av folket

Publicerad

"Svenska Hollywoodfruar" gjorde Anna Anka till hela Sveriges hackkyckling.

Först nu vågar hon göra comeback.

- Jag blev korsfäst av svenska folket, säger hon till EXTRA.

När Anna Anka dök upp i den första säsongen av "Svenska Hollywoodfruar" 2009 fick hon ett helt folk emot sig. Sverige förfasades över den frispråkiga exilsvenskan som då var gift med världsartisten Paul Anka, 71. När äktenskapet havererade och buropen blev för högljudda klarade Anna inte mer.

- Folk kunde inte se skillnad på verkligheten och showbiz. Jag blev korsfäst av svenska folket, säger hon till Extra.

Spelade roll

Den polskfödda 41-åringen menar att hon spelade en roll i tv-serien.

- De ville inte lära känna mig som person utan stämplade mig i tv-showen. Det tycker jag är tråkigt, säger hon.

Förutom "Superstars celeb" tidigare i år har Anna inte synts alls i svensk tv de senaste åren. Men snart gör hon comeback i en ny hemlig TV3-produktion.

"De har tjatat"

- Jag har inte varit intresserad av att göra saker hemma i Sverige tidigare. Då ska det bara hackas på mig hela tiden.

Vad fick dig att ändra dig?

- De har tjatat på mig och efter många om och men så tänkte jag att jag kan väl prova lite.

Får vi se en annan Anna Anka?

- Jag vill visa vem jag är som person och att mediebilden kring mig är väldigt fel.

Har du sett något av årets "Svenska Hollywoodfruar"?

- Nej, men jag har hört mycket om Gunilla Persson. Nu kanske folk får se att jag inte var så dålig egentligen! Det finns värre folk, haha.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag