Anja Pärson berättar om nya mammalivet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
FAMILJELYCKA. Anja Pärson har lämnat den alpina världseliten och lever nu familjeliv med Filippa och barnen. Sonen Elvis ­föddes i juli och Anja berättar för tidningen Topphälsa om sonen: "Jag kan häpna över hur mycket känslor man kan känna".
Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Proffskarriären är över - nu gäller mammaliv för Anja ­Pärson.

I kommande numret av Topphälsa berättar stjärnan om livet med sonen Elvis och kärleken Filippa för reportern Catharina Nordlund.

- Jag kan häpna över hur mycket känslor man kan känna för en annan person, säger Anja Pärson om sin lilla son till ToppHälsa.

För ToppHälsa ger Anja Pärson, 31, från Umeå, en exklusiv intervju där hon öppenhjärtigt berättar om sitt nya liv efter den alpina karriären.

Idrottsstjärnan har lämnat lägenheten i Monaco och flyttat in i ett tvåfamiljshus i Umeå med kärleken Filippa, 39, deras son Elvis, 4 månader, och Filippas dotter Emmi, snart 6 år.

Och omställningen från ett hektiskt liv i alpineliten har gått bra.

- Filippa ställer hela tiden forskande frågor om hur jag mår och går och väntar på att jag bli knäpp eller något. Men jag älskar mitt liv, säger Anja Pärson till Topphälsa.

En familjemänniska

Längtan efter en familj har funnits länge.

- Jag har alltid varit en familje­människa och väldigt barnkär. Att få gå hela vägen är fantastiskt. Filippa och jag visste att vi ville ha barn, men det är lite svårare att våga ta steget när man är två tjejer. Det var en process, men vi visste att vi ville försöka, säger Anja Pärson i intervjun.

Tydlig mammakänsla

Och lyckan är därför full­ständig allt sedan Filippa födde lilla Elvis.


- Från att jag såg hans kalufs komma fram har jag älskat honom. Det är svårt att veta hur du ska känna när du är homosexuell och du inte är den som bär barnet, så det är självklart en stor glädje att det ändå så tydligt känns att det är mitt barn, säger Anja Pärson till Topphälsa.

Anja berättar vidare i intervjun gjord av Catharina Nordlund om hur hon inte längre vill känna någon press att träna, i stället gör det hon det av lust. Bland annat planerar den tidigare alpinstjärnan att åka Vasaloppet, som en del i "en svensk klassiker".

Kan bli idrottare - eller inte

Och kanske går lilla Elvis i mamma fotspår.

- Jag ska vara en engagerad förälder, men till en viss gräns. Skulle Elvis vilja satsa på en idrottskarriär så finns jag där, men jag kommer inte att förutsätta att jag ska träna honom, säger hon på frågan om hon själv vill bli tränare åt sonen, som sin pappa.

Topphälsa nr 1 kommer ut på måndag den 18 december.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.