Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Angelina Jolies slits stal showen på galan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Omslagsben. Angelina Jolies klänning blev förstasidesstoff i de brittiska tidningarna.
Foto: Dan Macmedan

Otroligt hög och extremt avslöjande.

Angelina Jolies vågade slits blev Oscargalans stora snackis - och dagen efter galan pryddes omslagen till de brittiska tabloiderna av stjärnan i sin Versaceklänning.

- Jag ville vara bekväm, säger Angelina Jolie till US Magazine om klädvalet.

Avslöjande, det är det minsta man kan säga om skådespelarstjärnan Angelina Jolies slits på Oscar­galan. Som vanligt blev 36-åringen tillsammans med Brad Pitt galans stora snackis - och Versace-klänningen möttes av både ris och ros för sin vågade skärning.

Den uppmärksammades bland annat då Jim Rash tog emot pris för bästa manus från förlaga för "Descendants" - då han kopierade prisutdelaren Jolies vågade pose till publikens jubel.

- Om det finns någon som inte behöver posera på denna planet så är det Angelina Jolie. Man förstår det på röda mattan, men inte när man ska presentera ett pris, sa Kathie Lee Gifford i mån­dagens "Today show" enligt People.

På förstasidorna

Brittiska tidningarna Daily Star, The Sun, Daily Express och Daily Mirror hade alla Jolie på första­sidan. "Angelina benbombar Oscargalan", skrev The Sun på tidningens förstasida.

Det dröjde inte länge innan Angelina Jolies ben fick en egen Twitterprofil, i går hade den drygt 32 000 följare.

Men klänningen var inte allt som uppmärksammades. Även Jolies smala utseende mötte kritik under och efter galan.

"Kära Angelina Jolie, ät någonting", skrev låtskrivaren Bonnie McKee på Twitter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.