Angelina Jolie har försonats med pappa Jon

Publicerad
Uppdaterad
Angelina Jolie litar på sin pappa igen. Efter stor- bråket som splittrade familjen umgås Jon Voight nu med barnbarnen helt på egen hand.
Här är bilderna som vi aldrig trodde att vi skulle få se. Tillsammans med tre av sina sex barnbarn promenerar skådisveteranen Jon Voight, 72, genom en park i London. Alla ser glada ut, äter glass och Jon verkar trivas i sin roll som morfar.

Bröt kontakten

För bara några år sedan hade detta varit en omöjlighet. Angelina Jolies, 36, relation till pappa Jon har varit svajig ända sedan han skilde sig från hennes mor Marcheline Bertrand på 70-talet. Paret återförenades hastigt i samband med filmen "Tomb raider" 2001, men efter ett tv-framträdande där Voight hävdade att hans dotter hade "allvarliga mentala problem" rasade allt samman igen. 2002 valde Angelina att på laglig väg kasta ur efternamnet Voight.

Fredsmäklaren Pitt

- Jag och min pappa pratar inte med varandra. Jag är inte arg på honom. Men jag anser inte att man automatiskt är en familj bara för att man har samma blod, berättade hon i en intervju.
- Familjer är något man förtjänar.
När Angelinas mor avled i cancer 2007 tog Jon de första stegen mot ännu en återförening. Men det dröjde fram till 2009 innan familjen kunde sluta fred. Fredsmäklaren var sambon Brad Pitt, 47.
- Brad har stöttat henne, vilket har varit den avgörande faktorn, berättade en vän för tidningen Us Weekly.
Jon hade då kämpat för att få träffa sina barnbarn.
- Jag har väntat så länge på att få krama om mina barnbarn och det känns fantastiskt, sa han till nöjessajten Radaronline.

Fullt ansvar

Nu verkar stridsyxan nergrävd för gott. De här är de första bilderna där morfar Jon umgås med barnen på egen hand. Medan Brad filmar "World war Z" i Glasgow och Angelina följer krigsherren Thomas Lubangas rättegång i Nederländerna har han fullt ansvar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag