Andreas Carlsson har barn med Hannah Graaf

Publicerad
Uppdaterad
Hårt jobb och tuffa uppoffringar
är vad karriären krävt av Andreas
Carlsson, en av Sveriges mest framgångsrika låtskrivare tillika ny jurymedlem i "Idol".
Fredag haffade honom för ett snack i hans flådiga hem i västra
Hollywood.
Ett stenkast från Sunset Boulevard i Los Angeles bor
den svenska låtskrivaren som spottat ur sig hits till bland andra Britney Spears och Backstreet Boys. Andreas assistent Deborah tar emot mig i hans hem i västra Hollywood och visar mig runt. Just som jag fått se sovrummen på övervåningen, helgedomen med alla guldskivor och den svarta flygeln samt den egna bion nere i källaren slår det i dörren. Andreas lyfter på de stora solglasögonen, hälsar snabbt och
ursäktar sin något försenade
ankomst. När jag kommenterar den perfekta ordningen förklarar han att det är fördelen med att bo själv.
– Ingen flickvän som skräpar ner och lägger saker överallt, utropar han och skrattar ironiskt.

Andreas tillbringar
sin mesta tid här i huset, trots att han har en
våning i Los Angeles och en takvåning i Stockholm. Det är i Los Angeles de flesta av hans musikaliska succéer blivit till. Andreas står bakom inte mindre än 20 världshits och har sålt över 100 miljoner album.
– Jag har bara varit beredd att jobba mycket hårdare än vad mina vänner har varit. Speciellt på den tiden när vi hade Cheironstudion, då jobbade vi dag som natt, berättar Andreas och minns en midsommar då de endast åkte från studion en kort stund, för att äta på Mc Donalds.
– För 10–15 år sedan var det många kollegor eller vänner som gick jämsides med mig, men det som gjort att jag kommit längre yrkesmässigt och nått framgång är att jag offrat saker som tid i Sverige, vänner och familj.

Hannah Graaf och Andreas Carlsson har sonen William tillsammans.
Andreas har en
sju år gammal son, William, som bor med sin mamma, Hannah Graaf, i Sverige.
– Vi har kontakt genom chatten varje dag och så fort jag kommer till Sverige så ses vi, så i höst hoppas jag att det kommer bli lite mer. Visst är det trist att inte få vara med sitt barn mer än så, men jag vet heller inget annat för vi har haft det så här sedan han föddes. Jag har aldrig levt med hans mamma.
– Min son är så mycket förståndigare än jag. Han är en fantastisk fläkt i mitt liv och han påminner mig om vad som är viktigast: relationen till en annan människa, berättar Andreas som beskriver sig själv som en barnslig pappa.

Andreas och William har tillbringat sommaren ihop i USA.
– Han var varit med mig i USA. Vi tog varje dag som den kom. Helt fantastiskt! William fyllde sju och det firade vi med glasstårta och poolparty.
Har du kontakt med
Hannah i dag?
– Ja, självklart. Hon är ju mamma till min son. Hannah är fantastisk och har två enormt harmoniska söner. Hon är en bra mamma och jag är fullt medveten om vilket fantastisk jobb hon gör.
Är det svårt att veta
vad tjejerna är ute efter
– dig som person eller det
faktum att du betraktas som framgångsrik och snygg?
– Finns det någon som kan veta sådant? Det är ungefär som när en tjej undrar ”om han fortfarande kommer gilla mig när jag är 30 plus?”! ”Welcome to life on planet earth”!
Vilken domartyp tycker du själv att du är i ”Idol”?
– Ärlig, direkt och
osvensk.
Nu när karusellen dragit i gång, hur ser du på ditt engagemang i tv-programmet?
– Jag är redan väldigt engagerad i de som tävlar och jag kan säga att det var inte lätt att välja ut de 16 sista, de går ganska snabbt från att vara namn på ett papper till personer man tycker om. Sångmässigt tycker jag vi har starkare kandidater än
någonsin. Jag kommer ge det 150 procent! För första gången i mitt liv är jag anställd på
riktigt så det är bara att stämpla in och se glad ut.
Nya idolgänget Anders Bagge, programledaren Peter Jihde, Laila Bagge och Andreas Carlsson.Foto: Scanpix

Frida  FunemyrTack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag