Anders Ekborg och Lia Boysen skiljer sig

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Roger Vikström

Lia Boysen och Anders Ekborg skiljer sig. 

Paret är de senaste som drabbats av den skilsmässovåg som skakar kändisvärlden i Stockholm. 

EXTRA har kartlagt de kända paren som inte längre orkar leva med varandra.

Skådespelarparet Lia Boysen, 45, och Anders Ekborg, 51, förklarade förra veckan att kärlekssagan var över, efter att de lämnat in en ansökan om äktenskapsskillnad till Nacka tingsrätt.

 I början av 90-talet träffades paret på krogen. Lia har i en intervju med tidningen Femina berättat om hur hon undvek Anders i månader efter första mötet. Hon tyckte det kändes för seriöst. Men tillslut blev kärleken för stark. Och 1997 gifte de sig.

Kom plötsligt

 Uppbrottet kom plötsligt för många. Men de hade funderat länge på sitt beslut och kommit fram till att de inte orkade leva med varandra längre som ett gift par. Den 17 januari undertecknade paret den gemensamma ansökan.

 - Efter längre tid av samråd och gemensamt övervägande har vi bestämt oss för att vi ska ansöka om skilsmässa. Vi skiljs som nära vänner, säger Lia Boysen till Extra.

 Under samma vecka blev det också känt att den före detta fotbollsstjärnan Anders Limpar, 46, och hans fru Madeleine, 45, går skilda vägar efter 21 års äktenskap.

 De båda paren är bara två i raden av den stora skilsmässovåg som det senaste året drabbat Stockholms kändisar.

 Noomi, 32, och Ola Rapace, 40, skilsmässa blev klar i höstas. Och i december 2011 lämnade till exempel tv-profilen Anna Skipper, 44, in en ansökan om äktenskapsskillnad från sin make Olof, 56. Detsamma gjorde makarna Lena Endre, 56, och Richard Hobert, 60, i oktober.

 För vissa av kändisarna har det också gått fort att hitta en ny kärlek. Höjdhopperskan Kajsa Bergqvist, 35, berättade nyligen om sin nya flickvän - Kristina. I början av 2011 separerade hon från regissören Måns Herngren, 46.

 - De har verkligen försökt på alla sätt men orkade inte, har en nära vän till paret tidigare sagt till Extra.

Smittoeffekt

 Det talas om en smittoeffekt, att den ena kändisen efter den andra skiljer sig. Maria Farm, som är legitimerad psykolog, stöder den teorin:

 - Ja, så kan det absolut vara. Man kan ju inspireras av andra människor i saker. Det kan vara likadant med skilsmässa, man har en god vän som gör det. Då ser man att det är möjligt, säger hon till Extra.

FAKTA

Skilsmässovågen i kändissverige - här är fler som lämnat varandra


Måns Herngren, 46, blir lämnad av Kajsa Bergqvist, 35, och en ansökan om skilsmässa lämnas in i februari 2011. Kajsa kommer därefter ut som bisexuell och berättar om kärleken Kristina.

I oktober lämnar skådespelerskan Lena Endre, 56, in en ansökan om äktenskapsskillnad från maken Richard Hobert, 60. Äktenskapet är mycket infekterat. "Vi kommunicerar för närvarande inte alls, skriver hon till tingsrätten.

TV 4-profilen Suzanne Sjögren, 37, och Anders Jensen, 34, gifter sig 2009. I september två år senare ansöker paret om äktenskapsskillnad.

I januari 2011 dyker bilder på Dolph Lundgren, 54, tillsammans med en okänd mörk kvinna på en yacht upp. Först tror alla att det är han hustru Anette Qviberg, 47. Men det visar sig vara nya kärleken Jenny Sandersson, 31. Efter 17 års äktenskap skiljer sig den svenska Hollywood-stjärnan.

Skådespelaren Rafael Edholm, 46, och Daga Lamy, 35, går skilda vägar efter några års äktenskap.

Glenn Hysén, 52, lämnar in en ansökan om skilsmässa från hustrun Helena, 50, i januari. Men hon vägrar skriva på, och efter mycket bråk går skilsmässan i genom först i augusti. Samtidigt hinner fotbollsstjärnan både inleda och avsluta ett nytt förhållande med Marie Brogren, 46.

Artistparet Eric Saade, 21, och Molly Sandén, 19, går i januari 2012 skilda vägar efter flera år tillsammans. De säljer sin gemensamma bostad.

Måns Zelmerlöv, 25, och Marie Serneholt, 28, beskrevs länge som det perfekta paret. Men efter tre år tillsammans bryter paret upp mitt under "Allsång på skansen"-cirkusen. "Det är väldigt jobbigt", säger Marie. Paret går vidare var för sig och lever i dag åtskilda.

Frank Andersson, 55, och Jeanette Kindblom, 40, separerar sommaren 2011. Kort efter visar det sig att Frank har en ny kvinna - den 29 år yngre Jeanette Bouvin.
Författaren Jan Myrdal och hans hustru Andrea Gaytán Vega, 50, ansöker om skilsmässa i oktober 2011.

Men de går mot strömmen...
Skådisen Mi Ridell, 43, och maken Peter Andersson, 49, skiljer sig 2007. Men i mars 2011 berättar Mi att de åter är ett par och har förlovat sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.