Foto: Roger Vikström
 Foto: Roger Vikström

Anders Ekborg och Lia Boysen skiljer sig

Publicerad
Uppdaterad
Lia Boysen och Anders Ekborg skiljer sig.
Paret är de senaste som drabbats av den skilsmässovåg som skakar kändisvärlden i Stockholm.
EXTRA har kartlagt de kända paren som inte längre orkar leva med varandra.
Skådespelarparet Lia Boysen, 45, och Anders Ekborg, 51, förklarade förra veckan att kärlekssagan var över, efter att de lämnat in en ansökan om äktenskapsskillnad till Nacka tingsrätt.
I början av 90-talet träffades paret på krogen. Lia har i en intervju med tidningen Femina berättat om hur hon undvek Anders i månader efter första mötet. Hon tyckte det kändes för seriöst. Men tillslut blev kärleken för stark. Och 1997 gifte de sig.

Kom plötsligt

Uppbrottet kom plötsligt för många. Men de hade funderat länge på sitt beslut och kommit fram till att de inte orkade leva med varandra längre som ett gift par. Den 17 januari undertecknade paret den gemensamma ansökan.
- Efter längre tid av samråd och gemensamt övervägande har vi bestämt oss för att vi ska ansöka om skilsmässa. Vi skiljs som nära vänner, säger Lia Boysen till Extra.
Under samma vecka blev det också känt att den före detta fotbollsstjärnan Anders Limpar, 46, och hans fru Madeleine, 45, går skilda vägar efter 21 års äktenskap.
De båda paren är bara två i raden av den stora skilsmässovåg som det senaste året drabbat Stockholms kändisar.
Noomi, 32, och Ola Rapace, 40, skilsmässa blev klar i höstas. Och i december 2011 lämnade till exempel tv-profilen Anna Skipper, 44, in en ansökan om äktenskapsskillnad från sin make Olof, 56. Detsamma gjorde makarna Lena Endre, 56, och Richard Hobert, 60, i oktober.
För vissa av kändisarna har det också gått fort att hitta en ny kärlek. Höjdhopperskan Kajsa Bergqvist, 35, berättade nyligen om sin nya flickvän - Kristina. I början av 2011 separerade hon från regissören Måns Herngren, 46.
- De har verkligen försökt på alla sätt men orkade inte, har en nära vän till paret tidigare sagt till Extra.

Smittoeffekt

Det talas om en smittoeffekt, att den ena kändisen efter den andra skiljer sig. Maria Farm, som är legitimerad psykolog, stöder den teorin:
- Ja, så kan det absolut vara. Man kan ju inspireras av andra människor i saker. Det kan vara likadant med skilsmässa, man har en god vän som gör det. Då ser man att det är möjligt, säger hon till Extra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag