Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexandra Rapaport: Mads oerhört ödmjuk

I "Jakten" spelar Alexandra Rapaport mot Mads Mikkelsen där hon får tillfälle att vara intim med stjärnan. Foto: Roger Vikström

I filmen "Jakten" hånglar Alexandra Rapaport med Mads Mikkelsen.

Och mötet med den danske hunken gav mersmak.

- Jag jobbar gärna med honom igen, säger skådespelerskan till Kupé.

Det danska dramat "Jakten" har redan hyllats och prisats utomlands. Snart går filmen upp på svenska biografer. Huvudrollen görs av Mads Mikkelsen - och i rollen som hans flickvän ses Dramatenstjärnan Alexandra Rapaport, 41.

I senaste numret av SJ:s restidning Kupé berättar Rapaport att inspelningen och arbetet med regissören Thomas Vinterberg blev en positiv erfarenhet:

- Han diskuterade mycket, och då blir det alltid roligt och bra.

Högt betyg

Att spela mot en av världens mest eftertraktade filmstjärnor och hunkar var också en upplevelse.

Alexandra Rapaport ger högt betyg till Mads Mikkelsen, 47.

- Han är en oerhört ödmjuk och professionell skådespelare utan divalater som gjorde allt för att man skulle känna sig bekväm. Jag jobbar gärna med honom igen, säger hon.

Alexandra Rapaport, som även är aktuell i Dramatenpjäsen "Farliga förbindelser", trivs med att växla mellan film och teater.

Men hennes bas förblir nog Sverige, trots "Jaktens" genomslag internationellt.

- En utlandskarriär, det är fantastiskt roligt och en bonus. Men jag kommer inte att flytta till Los Angeles eller London, har hon tidigare sagt till TT Spektra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.