Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Agnetas ex-pojkvän:
Det blev ohållbart

Gick i terapi. Agneta Sjödin har haft en tung tid sedan uppbrottet från Peter.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG/Daniel Johansson

Agneta Sjödin har tidigare berättat om det jobbiga uppbrottet från kärleken Peter Svensson.

Nu avslöjar den för detta "Big brother"-deltagaren för första gången varför förhållandet blev ohållbart.

- När vi skulle försöka synka våra liv så gick inte det, säger han.

De träffades via Facebook. Det var också där som Agneta Sjödin, 44, i januari 2011 berättade att hon funnit en "livslång" kärlek i Peter Svensson, 33, tidigare känd från "Big brother".

Fyra månader senare var relationen över. En separation som visade sig bli oerhört tung för Agneta Sjödin. Det gick så långt att hon blev tvungen att gå i terapi, och tillslut kunde hon inte ens skriva på sina böcker.

- Under svåra perioder är det svårare att jobba, säger hon till Extra.

Blixtförälskade

Orsaken till uppbrottet har länge varit okänd för allmänheten. Men nu berättar Peter Svensson själv för Extra om varför det tog slut mellan honom och TV4-profilen.

- Vi förälskade oss blixtsnabbt i varandra. Så där som det blir om man har en otrolig kemi som vi har tillsammans. Sedan blev det inte riktigt så, det hände mycket, säger han.

Till vardags arbetar Peter som personlig assistent och behandlare. Och en del av problemen handlade just om jobb. För Peter har fyra-fem stycken.

- När vi skulle försöka synka våra liv så gick inte det. Mycket av min tid går till att vara där jag kan tillföra något för ungdomar. Jag jobbar i olika stiftelser, och så försöker jag vara i skolor och hjälpa till i bland. Det här är mina livsprojekt som jag verkligen brinner för. Jag har också ett väldigt nära entourage, med många vänner som jag umgås med och kompisars barn som jag hämtar på dagis. Det var svårt helt enkelt att synkronisera bådas viljor, säger Peter Svensson till Extra.

Peter förklarar att uppbrottet var tungt även för honom - men inte på samma sätt.

- Det var 100 procent jobbigt för mig också. Men jag har en tillit till att livet ger mig precis det jag behöver. Därför kan jag också vila på ett annat sätt. Jag går inte ner mig, det blir inte samma tunga smäll för mig som det blev för till exempel Agneta i det här fallet, säger han.

Knappt någon kontakt

I dag har Agneta Sjödin och Peter Svensson inte mycket kontakt med varandra. Men det händer att de hörs.

- Om jag läser något härligt om Agneta som jag tycker är roligt för henne så gratulerar jag henne till det via ett sms, säger Peter Svensson.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.