Agnes Carlssons hits har klättrat in på listor i såväl Storbritannien som USA. Foto: STEFAN FORSSELL/Faksimil av STYLEBY
Agnes Carlssons hits har klättrat in på listor i såväl Storbritannien som USA. Foto: STEFAN FORSSELL/Faksimil av STYLEBY

Agnes: "Jag förstod inte riktigt vem som ringde..."

Publicerad
Uppdaterad
Agnes har hållit sig borta i drygt ett år. Men i nya numret av STYLEBY berättar stjärnan om möten med Britney Spears, kommande albumet och ett oväntat samtal från prins Daniel.
- Jag förstod inte riktigt vem det var, jag fick för mig att det var en ljudtekniker, säger Agnes.
Agnes Carlsson, 23, har susat runt i världen i flera år nu. "Idol"-deltagaren har med hits som "Release me" klättrat in på listor i såväl Storbritannien som USA.
I kommande numret av STYLEBY berättar hon om förändringarna i livet och hur hon helt plötsligt stod och pratade med Britney Spears inför en spelning på en gaygala i Palm Springs.
- Före giget var jag i min loge, och en kvart innan jag skulle upp på scenen så kom någon och sa att det var en tjej som ville komma och säga hej. "Javisst", sa jag och så pekade och jag gick dit. Och så var det Britney Spears. Då hade hon åkt från Los Angeles för att se mitt uppträdande, säger Agnes till tidningen.

Sjöng med Björn Skifs på bröllopet

Trots att "Release me" gav henne stora möjligheter i USA, valde hon att spela in kommande albumet i Sverige.
- Jag funderade på det där, men kom fram till att den musik jag gör - pop, disko, dansmusik - den är vi så bra på i Sverige. Vi har jobbat med den så länge. I USA... ibland så tycker de att "det här låter ju superhäftigt", medan man själv så att säga... tycker att det där har vi redan gjort.
Förra året var hektiskt - bland annat på grund av att hon tillsammans med Björn Skifs uppträdde på kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop. Det ledde också till ett oväntat samtal.

Uppringd av Daniel

- Det var ett tag efteråt, jag var på väg in på en ansiktsbehandling när mobilen ringde. Jag svarade snabbt, hörde "Daniel" och så hörde jag inte så mycket mer. Jag förstod inte riktigt vem det var, jag fick för mig att det var en ljudtekniker. Vi pratade på. "Hej, hej, hur är det med dig?", "Jo tack, men det är bra, hur är det med dig då?". Och så där höll det på. Sedan efter en stund så säger han att "Jag ville bara ringa och tacka för bröllopet", och först då förstod jag vem det var. Jag hoppas att han inte märkte något.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag