Expressen kunde först i världen berätta att Motörhead lägger ner – en nyhet som citerats världen över. Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / TtExpressen kunde först i världen berätta att Motörhead lägger ner – en nyhet som citerats världen över. Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / Tt
Expressen kunde först i världen berätta att Motörhead lägger ner – en nyhet som citerats världen över. Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / Tt
Mikkey Dee berättade om beslutet för Expressen. Foto: Robin AronMikkey Dee berättade om beslutet för Expressen. Foto: Robin Aron
Mikkey Dee berättade om beslutet för Expressen. Foto: Robin Aron
Lemmy Kilmister gick bort. Foto: Åke ThimLemmy Kilmister gick bort. Foto: Åke Thim
Lemmy Kilmister gick bort. Foto: Åke Thim

Expressens nyhet om Lemmy sprids i världen

Publicerad

Expressen Nöjes artikel om att Motörhead lägger ner har blivit en världsnyhet.

The Independent, CBC och Rolling Stone är bara några av medierna som plockade upp nyheten.

– Nu är Motörhead över, så klart. Lemmy var ju Motörhead, har Mikkey Dee tidigare sagt.

Motörheads frontman, sångaren Lemmy Kilmister, avled natten mot tisdag 70 år gammal.

Det var en extremt aggressiv form av cancer som plötsligt tog rockikonens liv. Diagnosen fick han den 26 december i år.

Efter det tragiska beskedet om att rocklegenden har gått bort, berättade svenske bandkollegan Mikkey Dee att Motörhead lägger ner.

– Nu är Motörhead över, så klart. Lemmy var ju Motörhead. Men bandet fortsätter leva i mångas minne, sa han tidigare.

Mikkey Dee: "Motörhead är över"

Bandet, som grundades i London redan 1975, kommer efter Lemmys död sluta turnera och det blir inga fler skivor, berättade Mikkey Dee.

– Vi åker inte ut på några mer turnéer eller någonting. Och det blir inga mer skivor. Men varumärket lever kvar, och Lemmy lever kvar i allas hjärtan, sa Mikkey Dee.

 

LÄS MER: Lemmy Kilmister samlade på nazi-memorabilia

 

Expressens nyhet blev internationell

Efter Expressens publicering av intervjun plockades nyheten upp av internationella medier.

New York Times, CBC, Daily Mail, Rolling Stone, The Local, Blabbermouth, The Independent, Telegraph och AFP var bara några av alla medier som hänvisade till Expressens artikel.

 

LÄS MER: Hårda läkarkritiken efter Lemmy Kilmisters död

 

Medier från hela världen rapporterade om nyheten, som även översattes till engelska, och på webben går nu att läsa nyheten på bland annat franska, tyska och italienska.

"Mikkey Dee: Motörhead se terminó", "Mikkey Dee: Mit Lemmy starb auch Motörhead", och "Mikkey Dee conferma: Senza di lui il gruppo non esiste".

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag