Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressen visar första avsnittet av ”Björnstad”

HBO Nordic-serien ”Björnstad” förhandsvisas i Expressen TV tisdagen den 13 oktober klockan 20.00. Serien rekommenderas från 15 år.Foto: Niklas Maupoix / Pressbild/HBO Nordic
HBO Nordic-serien ”Björnstad” förhandsvisas i Expressen TV tisdagen den 13 oktober klockan 20.00.Foto: Niklas Maupoix / Pressbild/HBO Nordic
HBO Nordic-serien ”Björnstad” förhandsvisas i Expressen TV tisdagen den 13 oktober klockan 20.00.Foto: Niklas Maupoix / Pressbild/HBO Nordic

Sätt en påminnelse i mobilen! 

Klockan 20.00 i kväll får alla Expressens tv-tittare exklusivt se det första avsnittet av HBO-serien ”Björnstad” – fem dagar före premiären på streamingjätten.

Avsnittet är helt öppet för alla besökare i Sverige som tittar på Expressen TV. 

På söndag har HBO Nordics stora svenska satsning ”Björnstad” premiär. Men redan i kväll, tisdag, kommer Expressen TV förhandsvisa det första avsnittet exklusivt.

Klockan 20.00 visas premiäravsnittet öppet för alla Expressens besökare här på expressen.se.

– Expressen står för en bredd och mix som vi är stolta över och värnar. Att vi bevakar ett tillkännagivande av nobelpriset i ekonomi, till att möta partiledare inför en debatt för att sedan livesända Folkhälsomyndighetens senaste besked till folket och avsluta med att premiärvisa en ny tv-serie, är ett bevis på vår bredd och vårt engagemang inom alla ämnen, säger Bella Levy, chef Expressen TV.

Bella Levy, chef Expressen TV.Foto: EXPRESSEN / OLLE SPORRONG

”Glada att Expressen TV gör en förhandsvisning”

”Björnstad” baseras på Fredrik Backmans roman och regisseras av Peter Grönlund.

– Vi är förstås väldigt glada för att Expressen TV gör en exklusiv förhandsvisning av första avsnittet och hoppas att alla följer med till ”Björnstad” de närmaste veckorna, med start den 18 oktober på HBO Nordic, säger Karin Larsdotter, PR-ansvarig på HBO Nordic.

HBO Nordic beskriver själva handlingen på följande sätt:

”Den lilla staden Björnstad håller sakta på att försvinna in i den omgivande skogen. Den lokala hjälten och hockeystjärnan Peter återvänder hem för att bygga upp stadens juniorlag. Hela bygdens drömmar om en ljusare framtid landar tungt på dessa unga pojkarnas axlar. När lagets stjärnspelare blir anklagad för en fruktansvärd handling försätts hela staden i kaos.”

Expressens filmkritiker Mattias Bergqvist recenserar i bloggen ”Spoiler Alert” tv- serien. 

Premiäravsnittet som visas på Expressen TV kommer inte gå att se i efterhand eller utanför Sveriges gränser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.